SHANGHAI 2011: Audi A3 e-tron Concept - viitorul A3 hibrid

Publicat marţi, 19.04.2011 11:13 de Mircea Meșter

Audi a prezentat la cel mai mare salon auto din China conceptul din care va lua naştere viitoarea versiune hibridă a noii generaţii A3.

După ce acum două luni au adus la Geneva conceptul viitorului A3, germanii de la Audi se folosesc de Salonul de la Shanghai, care şi-a deschis porţile astăzi pentru jurnalişti, pentru a lansa noul A3 e-tron Concept, o pontenţială versiune hibridă plug-in a viitoarei generaţii a modelului de segment compact de la Ingolstadt.

 

Conceptul prezentat în China nu iese în evidenţă doar prin soluţia legată de sistemul de propulsie, ci şi prin cea legată de design şi de sistemele tehnologice disponibile la bord. În primul rând, la capitolul creaţie vorbim de aceleaşi linii care au evidenţiat versiunea non-electrică a conceptului, cu unele elemente caracteristice gamei conceptelor electrice e-tron.

Sub capotă, vorbim de două motoare, unul electric şi unul clasic, pe benzină. Puterea conceptului vine în principal de la unitatea TFSI de 1.4 litri care dezvoltă 211 CP, aceasta fiind acompaniată de un motor electric de 27 de cai putere. Atunci când cele două motoare funcţionează în tandem, acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 6.8 secunde, iar viteză maximă atinsă de modelul german este de 231 de km/h. Deşi motorul electric are o putere mică, el poate duce de unul singur conceptul A3 e-tron pe o distanţă de maximum 54 de kilometri. Bateriile care alimentează acest motor se încarcă fie ca în cazul lui Prius (prin captarea şi reutilizarea energiei utilizate la frânare), fie prin alimentarea clasică, de la priză. Transmisia este asigurată de o cutie S tronic cu şapte rapoarte şi două ambreiaje.  

Foarte interesantă soluţia găsită de inginerii Audi pentru şasiul lui A3 e-tron Concept. Este vorba de un şasiu sportiv derivat direct din cel al actualului RS3 Sportback.

via | Audi