Aabar, interesată să cumpere acţiuni la Red Bull?

Publicat luni, 14.11.2011 15:43 de Daniel Popescu

Fondul de investiţii Aabar intenţionează să cumpere acţiuni în cadrul companiei de băuturi energizante Red Bull, care deţine Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso.

Activităţile echipelor Red Bull Racing şi Toro Rosso în Formula 1 ar putea fi influenţate în viitorul apropiat de fondul de investiţii Aabar din Emiratele Arabe Unite.

Aabar a devenit în acest sezon sponsor al Scuderiei Toro Rosso prin intermediul companiie petroliere spaniole Cepsa pe care o deţine în totalitate, însă ambiţiile arabilor sunt mult mai mari.

Potrivit unor informaţii apărute în paddock-ul de la Abu Dhabi, Aabar este interesată să cumpere 49% dintre acţiunile companiei Red Bull, deţinute în prezent de omul de afaceri thailandez Chaleo Yoovidhya. În cazul în care tranzacţia se va perfecta, Aabar va avea un procent similar de acţiuni cu cel deţinut de magnatul austriac Dietrich Mateschitz, cel care conduce de fapt destinele companiei.

O astfel de împărţire a companiei ar urma să aibă efecte directe în special asupra Scuderiei Toro Rosso şi a piloţilor care concurează pentru această echipă, şi mai puţin asupra campioanei mondiale Red Bull Racing.

Aabar este deja puternic implicată în Formula 1, întrucât deţine 40% dintre acţiunile echipei Mercedes GP, dar şi 9% dintre acţiunile constructorului german Daimler. Fondul de investiţii are legături inclusiv cu miliardarul britanic Richard Branson, implicat la rândul său ca sponsor în Formula 1, întrucât deţine 32% dintre acţiunile companiei Virgin Galactic.

Via | Joe Saward