Acţiunile Williams au scăzut cu 6% în prima zi de tranzacţionare

Publicat miercuri, 02.03.2011 16:12 de Daniel Popescu

Acţiunile echipei Williams pe bursa din Frankfurt au scăzut cu 6% în prima zi de tranzacţionare, însă britanicii nu sunt îngrijoraţi de debutul modest.

Williams a devenit miercuri prima echipă din istoria Formulei 1 care se listează la bursă, scopul declarat al britanicilor fiind de a-şi asigura stabilitatea financiară pe termen lung.

Cu toate acestea, prima zi de tranzacţionare nu s-a bucurat de un succes deplin, după ce acţiunile au scăzut cu 6%, de la un preţ de pornire de 25.25 de euro până la un minim de 23.7 euro, înregistrat la orele prânzului.

Totusi, CEO-ul Adam Parr nu este îngrijorat de perspectivă, considerând că orice început pe bursă este dificil, în special în actualele condiţii economice. "Nu este un moment uşor să te naşti pe piaţa financiară", a explicat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

La rândul său, Frank Williams, cofondatorul echipei alături de Patrick Head, consideră că listarea la bursa este esenţială pentru o echipă care nu este sprijinită în mod direct de un constructor auto. "Listarea noastră la bursa marchează o nouă eră în istoria echipei. Viitorul echipei Williams ca şi constructor independent este susţinut de aceasta listare, pentru că ne oferă o bază pentru creştere", a declarat el.

Williams a lansat pe piaţa un pachet de circa 24 de milioane de acţiuni, reprezentând aproximativ 24% din acţiunile echipei.

Via | BBC

  • tech_nick, miercuri, 02.03.2011 19:42
    Pot veni...

    ...si vremuri bune; ca la bursa! Au nevoie, ca independenti!!