Alonso avertizează că Ferrari este la numai 20% din puterea necesară în 2012

Publicat marţi, 14.02.2012 15:47 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a tras un semnal de alarmă după ce a avertizat că Ferrari este la numai 20% din capacitatea necesară înaintea debutului sezonului 2012.

Ferrari a atras cel mai mult privirile în prima sesiune de teste din această iarnă, ca urmare a faptului că italienii nu au reuşit să impresioneze prin performanţe.

Timpii puţin convingători, cu excepţia celui realizat în ultima zi, au fost amplificaţi de declaraţiile pesimiste ale inginerilor şi piloţilor, care au admis că noul monopost F2012 are nevoie de numeroase îmbunătăţiri.

În plus, Fernando Alonso crede că Ferrari este în prezent la numai 20% din capacitatea de care ar avea nevoie pentru a obţine un rezultat pozitiv în Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului viitor.

"La începutul testelor am fost mai lenţi decât ne aşteptam. A trebuit să schimbăm modul în care lucrăm cu monopostul şi încă mai învăţăm, dar la Barcelona vom fi mai bine pregătiţi. Din păcate mai sunt doar două teste, adică cu unul mai puţin decât trecut. La Barcelona trebuie să parcurgem cel puţin 100 de tururi pe zi. În acest moment probabil că suntem la 20% din ceea ce trebuie să facem în ansamblu înainte de noul sezon", a declarat el.

Alonso şi-a justificat opinia prin faptul că Ferrari trebuie să lucreze intens la aerodinamică, punctul slab al echipei în ultimii ani, dar şi la fiabilitate, care a dat bătăi de cap echipei la Jerez.

"Din ceea ce am văzut până acum, punctul de referinţă al monopostului este că acesta încălzeşte pneurile şi le poţi folosi la maximum din primul tur, ceea ce nu puteam face anul trecut. Mai avem mult de muncă în privinţa aerodinamicii şi, mai presus de toate, fiabilităţii", a mai precizat el.

Via | GMM

  • plugin, marţi, 14.02.2012 18:06

    ai, nu ma-nebuni... 20%? Atata poate scuderia?

  • Dezapezitoru', marţi, 14.02.2012 20:16
    20%

    Foarte bine. A avut timpul cel mai bun cu 20%. Nu trebuie sa fim idioti sa ne agatam de cuvinte precum personajele lui Caragiale. 20% e foarte bine

  • Laurentiu, marţi, 14.02.2012 21:48

    Se va vedea dupa 2 curse la ce potential e Ferrari...

  • Înzăpezitoru, marţi, 14.02.2012 22:10
    ee... 20% ...

    iar??!! Asta e, rezultatele bune vin cu munca nu cu pretentii, declaratii (vezi vettel-rbr sau istoria ferrari nu chiar asa de indepartata). Ferrari inca sufera de boala post-schumacher. Tot mai crede in pilotul fenomenal care ridica echipa. Trezireaaaaa! Nu e musai sa existe un al doilea schumacher. Poate sa nu se mai intample niciodata asta. Hmm ....

  • plugin, marţi, 14.02.2012 22:12
    @Dezapezitoru

    nu a avut cel mai bun timp!

  • iulianimi, marţi, 14.02.2012 22:22
    alonso

    nu pot sa ma abtin de ras. grea e matematica asta

  • mobius, joi, 16.02.2012 10:28
    si totusi...

    Eu am inteles, din context, ca Alonso s-a referit la programul de teste care nu a fost realizat decat in proportie de 20% si acest lucru s-ar fi datorat in primul rand lipsei de fiabilitate. Am inteles de asemenea ca mai este de lucru la aerodinamica si oricum impresia generala dupa primele zile de teste, despre comportamentul monopostului nu este prea optimista. Alonso ne da totusi o raza de speranta, s-a castigat totusi ceva foarte important, in privinta incalzirii pneurilor si acest lucru impreuna cu noile specificatii ale pneurilor hard, vor fi de natura sa ajute smnificativ la comportamentul monopostului in regim de cursa, precum si la imbunatatirea strategiilor adoptate.