Alonso, convins că va deveni campion cu Ferrari

Publicat joi, 08.12.2011 16:21 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este convins că va cuceri cel puţin un titlu mondial cu Ferrari, în ciuda faptului că primii doi ani au fost lipsiţi de succese.

Fernando Alonso concurează pentru Ferrari începând din sezonul 2010, însă până în prezent nu a reuşit să-şi treacă în cont niciun titlu cu Scuderia, chiar dacă anul trecut a fost foarte aproape de o astfel de performanţă.

Chiar dacă au trecut deja cinci ani de la ultimul trofeu câştigat alături de francezii de la Renault, spaniolul este încrezător că mai devreme sau mai târziu va obţine titlul mondial şi cu actuala sa echipă.

"Nu mă gândesc prea mult la asta. Ştiu că aş putea să am mai multe campionate, dar nu poţi merge înainte dacă te uiţi înapoi. Trebuie să te uiţi spre viitor şi spre prezent. Sunt perfect încrezător că acest titlu va veni mai devreme decât mai târziu, pentru că sunt în echipa perfectă pentru a reuşi asta. Sunt mai motivat ca niciodată şi nu am nevoie decât de tip. Sper doar să nu fie prea mulţi ani, pentru că am deja 30 de ani şi nu ştiu cât timp voi mai fi aici. Dar în acest moment sunt în vârful carierei mele şi sunt la cea mai bună echipă. Nu am niciun dubiu, titlul va veni", a declarat el.

Întrebat care este motivul pentru care este atât de încrezător în şasele sale, Alonso a replicat:

"Acum sunt un pilot mult mai complet. Poate că pe un singur tur de circuit sau într-o anumită situaţie de cursă nu s-a schimbat prea mult. Dar în privinţa manevrelor de depăşire, la start, la schimbul de pneuri sau la pregătirea mentală a cursei cred că eram mult mai slab în 2005 şi 2006 decât sunt acum".

Via | ESPNF1

  • mobius, joi, 08.12.2011 22:09
    Sa spram...

    Important este, nu sa fi mai bun decat ai fost (ma refer aici nu in primul rand la pilot dar si la masina, echipa, strategie, etc...), ci sa sa fi mai bun decat ceilalti adversari de pe grila.

  • barichelu, vineri, 09.12.2011 08:14

    spranta moare ultima

  • ion, vineri, 09.12.2011 10:50

    Alonso merita sa aiba cel putin inca un titlu in portofoliu.

  • chelubari, vineri, 09.12.2011 11:05

    ultima, da' moare si ea....

  • KalEl, vineri, 09.12.2011 12:03
    e bine ca spera

    o sa castige. dupa ce se retrage Vettel. insa semne bune anul are. PETROV NU O SA MAI FIE PE PISTA !!! asa ca sperantele ratatului au crescut semnificativ !!!!

  • darius, vineri, 09.12.2011 12:49

    dute uitate la liga I acolo e plin de ratati... te regasesti perfect...