Alonso: "Ferrari nu si-a aratat inca toate secretele"

Publicat luni, 22.02.2010 09:35 de Daniel Popescu

Fernando Alonso sustine ca monopostul F10 este cel mai bun pe care l-a pilotat in cariera si avertizeaza ca Ferrari nu si-a dezvaluit inca toate secretele.

Ferrari a dominat cu autoritate prima sesiune de teste de la Valencia din aceasta iarna, insa timpii realizati pe circuit au inregistrat regrese in urmatoarele doua sesiuni desfasurate pe circuitul de la Jerez.

Cu toate acestea, Scuderia este privita deja in anturajul Formulei 1 drept cea mai in forma echipa inaintea noului sezon, iar Fernando Alonso a intarit aceasta ipoteza la finalul testelor de la Jerez de saptamana trecuta.

"Pana acum, acesta este cel mai bun monopost pe care l-am avut vreodata. Red Bull, McLaren si Renault au fost foarte rapizi si si-au aratat cartile, pe cand noi inca le ascundem pe ale noastre. Vom analiza datele, dar suntem foarte optimisti. Asa cum stau lucrurile astazi, daca as fi fost la o alta echipa m-as fi uitat cu atentie la Ferrari pentru ca lucrurile merg foarte bine", a declarat Alonso reporterilor prezenti la Jerez.

Unul dintre elelemente cheie ale sezonului 2010 va fi consumul de carburant al motoarelor in contextul interzicerii realimentarilor cu combustibil in timpul curselor, iar presa internationala speculeaza ca Ferrari nu sta tocmai bine la acest capitol.

In ciuda acestor informatii, Alonso sustine ca Ferrari trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele in calificari, acolo unde se va apela la stinturi scurte efectuate cu putina benzina. "Poate ca Ferrari trebuie sa aduca imbunatatiri stinturilor scurte cu putin combusibil in rezervor", a adaugat el.

Performantele monoposturilor ar putea inregistra modificari in cursul acestei saptamani, intrucat cele mai multe echipe vor introduce primele update-uri semnificative in cadrul sesiunii de teste care va incepe joi pe circuitul de la Barcelona.

Via | Reuters

  • DRAKo, luni, 22.02.2010 17:39
    de unde stie el ca concurentii si-au aratat fortele?

    Sa ma scuteasca de declaratiile astea a la ferari

  • diesel08, luni, 22.02.2010 17:46
    sigur ca da, de unde sa stie

    S-ar putea ca cei care piloteaza in F1 sa se insele, sa fie altii care cunosc F1 de la tv -internet, sau din cand in cand intra pe o gradena de circuit sa se priceapa cel mai bine.

  • DRAKo, luni, 22.02.2010 20:03
    diesel08

    In aceeasi categori esti si tu, "cunoscatorule" !

  • diesel08, luni, 22.02.2010 20:08
    drak

    cea in care esti si tu, draguta.