Alonso: "Formula 1 îşi poate pierde credibilitatea"

Publicat vineri, 01.06.2012 11:50 de Daniel Popescu

Fernando Alonso avertizează că Formula 1 îşi poate pierde credibilitatea dacă se transformă într-o loterie în care orice pilot care câştiga o cursă.

Sezonul 2012 este unul dintre cele mai imprevizibile şi echilibrate din istoria recentă a Formulei 1, după ce şase piloţi au câştigat câte o cursă în primele şase etape, iar acest lucru este apreciat de fani după dominaţia lui Sebastian Vettel de anul trecut.

Cu toate acestea, Fernando Alonso avertizează că Formula 1 riscă să-şi piardă credibilitatea şi să se transforme într-o loterie.

"Este un sezon fantastic, pentru că este imprevizibil. Este bine pentru audienţă, este bine pentru sport să aducă atenţie curselor. Pe de altă parte, ne putem pierde credibilitatea. Nu putem pierde calitatea ca cele mai bune echipe, cei mai buni piloţi şi cele mai bune strategii să câştige curse, pentru că în acest moment din exterior pare că în fiecare cursă poate câştiga oricine."

"Nu contează talentul, nu contează echipa sau performanţa, este ca o loterie. Ce obţii în Formula 1 nu este prin şansă. Trebuie să fie clar că, dacă câştigi o cursă, se întâmplă pentru că ai făcut o treabă bună. Şi nu cred că acest lucru este clar pentru toată lumea în acest moment", a precizat spaniolul într-un interviu acordat postul de televiziune CNN.

Alonso a devenit lider în clasamentul general după Marele Premiu al statului Monaco, însă a admis că nu are nicio idee dacă va putea deveni campion mondial, în contextul rezultatelor surprinzătoare din acest debut de sezon.

"Lucrurile sunt complexe şi cred că lupta pentru titlu va fi echilibrată. Nu există un singur monopost care să domine sezonul, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. Cred că vom fi acolo. Nu ştiu dacă vom fi campioni, dar sunt sigur că vom lupta până în ultima cursă", a adăugat el.

Via | ESPNF1

  • unu`, vineri, 01.06.2012 18:04
    si-a pierduto deja

    spaniol de doi lei de la Santander, si-a pierduto deja odata cu venirea ta in F1 :)))))) postaci de serviciu, dati cu unlike! Sa va traduc?

  • mikahakkinen, vineri, 01.06.2012 23:01
    @unu'

    Eu sunt fan McLaren, deci numai "postac" Ferrari nu ma pot numi insa te-as ruga sa-mi traduci sau sa traduci tuturor fanilor formulei 1 din Romania cum si-a "PIERDUTO" Alonso :)))))))) Ma refer la credibilitate normal. Pacat ca au ajuns sa-si dea cu parerea despre F1 toti tortionarii limbii romane.

  • unu`, sâmbătă, 02.06.2012 09:23
    mika - idiot

    dupa noile reguli ale gramaticii limbii române, pierduto se scrie legat! esti praf !!!!!!!! pacat de niku` tau, căci Mika a fost un mare, mare pilot!

  • mikahakkinen, luni, 04.06.2012 02:41
    @unu'

    Daca taceai filozof ramaneai! Exista si cazul mentionat de tine ("pierduto") insa nu este nici locul si nici timpul sa te invat cum se foloseste. Daca vrei detalii poti lectura o poezie a lui Heinrich Heine, in care formularea este: "N-am împotriva ta nimica, Chiar de-aș înnebuni de jale. Pe veci pierduto !" Nu stiu daca ai prins sensul folosirii cuvantului insa cum ai scris tu mai sus crede-ma ca este gresit :))) In rest iti doresc toate cele bune si sper sa urmaresti in continuare cu placere cursele de formula 1. ps: Si DA, Mika a fost un mare pilot ;)

  • unu`, luni, 04.06.2012 11:51
    Mika / lamuriri/scuze

    Mika: exemplul tau este nefericit pentru ca reprezinta ceea ce in poezie (si si figura stilistica) se numeste ~substantivarea adjectivului~. In speta fiind vorba despre o iubita pierduta!!!! Insa, este corecta observatia ta. Am facut eu exces de zelI Noile reguli ale academiei!!!! întro si nu intr-o Vreun si nu vre-un Vreo si nu vre-o Dintr-odata si nu dintr-o data Niciun si nu nic-un Nicio si nu nici-o (cu exceptia cazului cand "nici" are valoare de adverb, de exemplu "nici tu")

  • mikahakkinen, luni, 04.06.2012 23:13
    @unu'

    Pertinent si, de data aceasta, la obiect comentariul tau. Apreciez oamenii care au puterea de a recunoaste atunci cand gresesc. O seara placuta si toate cele bune!

  • Fan Senna, miercuri, 06.06.2012 15:49
    la scoala....

    @unu' Exista o varsta fizica (etate) si o varsta intelectuala. Nu stiu ati ani ai, dar intelectual esti in urma de tot.....Fuguta la scoala si invata sa scrii. In ceea ce-l priveste pe Alonso cred ca este cel mai bun pilot din grila actuala F1. Ferrari = caruta; Alonso = maestru al volanului