Alonso îl felicită pe Vettel pentru titlul mondial

Publicat luni, 28.10.2013 13:18 de Daniel Popescu

Fernando Alonso l-a felicitat pe Sebastian Vettel pentru titlul cucerit duminică în India, considerând că germanul şi Red Bull Racing merită să obţină aceste trofee.

Fernando Alonso avea nevoie de o clasare pe unul dintre primele două locuri pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial, însă Sebastian Vettel a devenit matematic campion după ce a câştigat cursa.

Pilotul Scuderiei Ferrari a admis însă că germanul merită acest trofeu alături de Red Bull Racing în urma performantelor înregistrate pe parcursul acestui sezon.

"Îl felicit. Au fost foarte puternici, foarte dominanţi, în special în a doua parte a sezonului, aşa că merită să fie campioni. Trebuie să începem să ne gândim pentru anul viitor şi să facem lucrurile mai dificile pentru el", a declarat spaniolul.

Marele Premiu al Indiei a reprezentat prima cursă după cea de la Sepang din luna martie în care Alonso nu câştigă niciun punct. El afirmă însă că, după ce a plecat al optulea de pe grila de start, a suferit din cauza unei defecţiuni la aripa faţă survenită în urma impactului cu Mark Webber din primul viraj.

"Evident, nu a fost un start curat. Am avut ghinion, cred că şi Webber a avut un contact cu altcineva, iar eu am fost a treia parte a ecuaţiei. Şi am avut o luptă şi în virajul patru (n.r - cu Jenson Button). Cursa a fost dificilă din acel moment, pentru că am fost ultimul şi făcusem deja o oprire la boxe. Am avut o defecţiune în partea frontală, pentru că direcţia era foarte grea în virajele de dreapta şi foarte uşoară în virajele de stânga", a explicat el.

Coechipierul său Felipe Massa a avut parte de o cursă semnificativ mai bună şi a ocupat locul patru după ce la un moment dat a fost chiar lider. 

  • RBR, luni, 28.10.2013 14:21

    In masina RBR a lu Vettel ai fi putut sa pe oricine, chiar si o maimuta si ar fi iesit campioana mondiala....... In masina lui Weber trebuia sa fie musai pilot ca nu a plecat absolut niciodata cu seanse egale.....

  • ferr1, luni, 28.10.2013 14:27

    Un lucru sigur a invatat de la Domenicali: sa-i perie pe altii.

  • ciuritu, luni, 28.10.2013 14:29

    deee, cand alti testau , el se dadea cu bicicleta; de atunci am spus ca-i necurat si ca va ramane doar cu pedealatul; multi m-au injurat , dar el e prea pilot sa mai mearga la testele de iarna

  • mirel_f1, luni, 28.10.2013 14:35

    Nu e chiar asa Vettel are meritul lui si are stofa de invingator an comparatie cu alti piloti din f1 sa nu mai vorbim de RBR care este o masina fantastica fara rival datorita lui Newey ...

  • bk, luni, 28.10.2013 14:50

    Alonso : "Trebuie să începem să ne gândim pentru anul viitor" . Chiar mi s-a luat de aceasta vorba ca in fiecare an. Le doresc celor de la RBR sa continue asa cum a facut-o ca de fiecare data.

  • bbrunes, luni, 28.10.2013 18:35

    @bk cred ca aceasta vorba si tocmai intentia de a gandi mai departe a facut posibila existenta unui an viitor..ar trebui apreciat Alonso pentru faptul ca nu a renuntat dupa atatia ani in care s-a luptat pentru titlu si nu prea a avut cu ce, caci cred ca un Vettel ar fi renuntat de mult timp..el nu o face si e tocmai ceea ce il determina sa lupte in curse, indiferent de esecul anului anterior.

  • profu, luni, 28.10.2013 18:51

    Daca a spus " la anul sa facem lucrurile mai dificile pentru el" este jalnic. Daca a spus asta eu reziliam contractul. NU AI MENTALITATE DE CAMPION. Daca ai avut vrodata, revino TREZESTETE. TE BATI PENTRU TITLU PILOTEZI LA LIMITA ADOPTI STRATEGII DE INVINGATOR.S.A.M.D Nu mai continua sa aduni puncte, sa mergi lejer in calificari, ..., sa te vaiti de masina. MASINA ta de anul acesta a fost cea mai buna la start. Fa ptul ca nu era cea mai buna in cursa ti se datoreaza. APROPO PILOTUL este cel ce decide cum va fi masina pentru cursa si deci de aici diferentele dintre coechipieri, ...weber e zlab, ca sa citez pe cineva, de aici diferentele. Parca tu reglai masina lui ham.?

  • ady, marţi, 29.10.2013 01:47

    Daca la anul doar vrea sa-i incurce pe cei de la RBR mi-e teama ca o sa fie el incurcat de Kimi care nu are deloc menatalitatea asta de bagator de seama si mi-e teama iar ca o sa apara si aici scandalurile ce au aparut la McLaren pe vremea cand era acolo alaturi de Hamilton si nu intelegea de ce si-o ia pe coaja de la respectivul (probabil ca si atunci era acolo doar ca sa-l incurce pe Kimi si pe cei de la Ferrari).