Alonso: "Lupta pentru titlu va fi dureroasă"

Publicat luni, 04.10.2010 13:25 de Daniel Popescu

Fernando Alonso anticipează că lupta pentru titlu va deveni dureroasă odată cu ultimele patru curse ale sezonului.

Cu numai patru etape înainte de finalul sezonului, nu mai puţin de cinci piloţi au şanse reale la titlul mondial, fiind despărţiţi de echivalentul unei singure victorii.

În acest context, Fernando Alonso anticipează că lupta va deveni din ce în ce mai dureroasă, întrucât orice abandon sau rezultat slab poate duce la ratarea titlul mondial. Din acest motiv, pilotul Scuderiei Ferrari consideră că o clasare pe podium în toate cele patru curse îi poate aduce titlul mondial.

"Va trebui să experimentăm ceva dureri şi este momentul ca toată lumea să dea tot ce are mai bun, fără să facem niciun pas înapoi. Există încă cinci piloţi în lupta pentru titlu. De atât de multe ori în acest an am văzut ca situaţia se poate schimba foarte rapid, aşa că orice se poate întâmpla. Ce este sigur este că dacă oricare dintre cei cinci pun piciorul greşit, atunci va fi şi mai greu pentru ei. Rămân la părerea că esenţial este să termini întotdeauna pe podium şi apoi să facem calcule matematice în Abu Dhabi (n.r - ultima cursa a sezonului)", a declarat spaniolul pe bloul său găzduit de Ferrari.

Via | Fernando Alonso

  • Icemanflavi, luni, 04.10.2010 13:32
    Yeah !

    Cel mai bun sa castige ! Eu personal tin pumnii pentru Alonso si Vettel, dar succes si celorlalti si sper intr-o batalie la care toti sa ne uitam cu sufletul la gura.

  • MR.F1, luni, 04.10.2010 13:36
    Champion!

    Webber merita mai mult decit alti pretendenti, niciodata n-a fost cu trimbita, cum o fac altii!

  • je, luni, 04.10.2010 14:28
    jalnic

    Jalnic individul asta!!!!!! nu-si propune sa castige ci doar sa fie pe podium. Este frumos sa castigi, dar conteaza si cum............

  • je, luni, 04.10.2010 14:44
    jalnic

    Jalnic individul asta!!!!!! nu-si propune sa castige ci doar sa fie pe podium cand de fapt el chiar le castiga..cum a declarat in ultimele 2 curse magnifice..El castiga in timp loc sa abandoneze ca al mai bun pilot de la meclada..

  • fernando a., luni, 04.10.2010 16:53

    Se vede maturitatea si realismul unui adevarat pilot precum F Alonso care stie de cele mai multe ori sa fie stapan pe situatie atunci cand trebuie.Toti fanii F Alonso iti tinem pumni stransi tie si extraordinarei echipe Ferrari care a dat dovada de un profesionalism la care putini mai credeau ca o sa mai ajunga acum pe sfarsit de sezon. bafta ALONSO.

  • sam, marţi, 05.10.2010 08:38
    e bun

    strategia este buna va trebui sa ne rugam sa-l ajute si materialul de concurs, desi la inceput nu intrevedeam mari sanse ptr. Ferrari se pare ca m-am inselat incep sa cred ca este posibil , oricum ma bucur ptr. Ferrari si le tin pumni pana la sfarsit. Fie ca cel mai bun sa castige. ( si acela sa fie Alonso)

  • 321xiorel123, marţi, 05.10.2010 10:54
    Parerea mea...

    "Lupta pentru titlu va fi dureroasă" Nu cred ca s-a exprimat corect...poate a vrut sa zica ca la sf.campionatului pentru toti ceilalti 4 piloti ce se aflau in lupta va fi foarte dureros ca titlu' a fost castigat de altcineva. Asa, daca as merge pe vorba lui as intelege ca se va lupta asa de groaznic incat la fiecare sfarsit de cursa se vor vedea piloti invinetiti/insangerati...Sa nu credeti ca-l cert! Eu sunt de partea lui si-i tin pumnii iar ce-am scris mai sus a fost doar o parere ;)

  • Webber'10, marţi, 05.10.2010 14:23
    cel mai merituos sa castige!

    nu prea bai Alonso. Acum, din nou dupa o intrerupere de cativa ani sa castigi cursa conteaza foarte mult. Asa ca nu mai trai din amintiri cum se castiga un campionat punctand in fiecare cursa. Nu mai tine .... Weber sa castige! E si calculat si vrea sa castige cursa. Nu doar "calculat" cum e Alonso nu doar vrea sa castige cursa cum e Hamilton. Sio bineinteles, pentru ca nu trambiteaza si se lupta cu ceva mai mult decat un coechipier. Vezi cazul nedrept "RedBull iti da aripa" lui Webber daca te cheama Vettel.

  • Vettel10, marţi, 05.10.2010 14:37
    cel mai merituos

    Vom vedea la final cine e mai "merituos"!Cel care va strange cele mai multe puncte va fi cel mai merituos si va fi campion.

  • Weber'10, marţi, 05.10.2010 17:48
    @Vetele

    reciteste ce am scris mai sus ar trebui sa deduci asta: -daca vrei mai multe puncte la sfarsit e important sa castigi cursa. Nu mai tine cruda cu nesarata. Alonso a tot dat-o in gard dar a castigat ultimele doua curse si e in carti din nou. Nu venii cu chestii gen "iarna nu-i ca vara" , anume "Cel care va strange mai multe puncte va fi cel mai merituos si va fi campion".

  • Vettel10, miercuri, 06.10.2010 08:25
    mai baiete

    @Webere "Nu mai tine cruda cu nesarata. Alonso a tot dat-o in gard"... Iti citesti textul inainte de a-l posta?Tu ai probleme cu alcoolul?