Alonso: "Noul regulament va favoriza depăşirile"

Publicat luni, 20.12.2010 10:50 de Daniel Popescu

Fernando Alonso susţine că introducerea aripilor spate ajustabile şi a sistemului KERS vor contribui la înmulţirea depăşirilor în sezonul 2011.

Sezonul 2011 va include numeroase schimbări de natură tehnică, cele mai importante fiind introducerea unor aripi spate ajustabile şi întoarcerea sistemului KERS pe monoposturi.

În opinia lui Fernando Alonso, cele două noutăţi vor fi suficiente pentru a asigura creşterea spectacolului în Formula 1 prin sporirea numărului de depăşiri.

"Evident, în fiecare an Formula 1 îşi schimbă regulile pentru a face competiţia mai spectaculoasă, pentru a avea mai multe manevre de depăşire şi un spectacol mai bun. Este adevărat că în 2011 sunt două schimbări mari în regulament, şi anume KERS şi aripa spate care poate fi mişcată în cadrul manevrelor de depăşire. Cred că prin combinarea acestor două elemente vom avea un avantaj de viteză mare comparativ cu maşina din frunte. Aşa că sunt încrezător că anul viitor regulile vor ajuta în sfârşit depăşirile şi că vom avea un spectacol mai bun pentru toată lumea", a declarat spaniolul în cadrul unui interviu acordat Scuderiei Ferrari.

Pe de altă parte, pilotul Scuderiei Ferrari a admis că cele două schimbări de regulament şi revenirea celor de la Pirelli ca unic furnizor de pneuri vor trebui gestionate în mod corespunzător de ingineri şi designeri.

"Unul dintre cele mai importante lucruri este reprezentat de pneuri, care schimbă comportamentul monopostului, aşa că trebuie să ne asigurăm că pneurile Pirelli sunt bine coordonate cu monopostul nostru. Apoi avem KERS, care revine după 2009, iar în 2011 va fi un instrument foarte important pentru depăşiri şi performanţă. Trebuie să găsim o cale să pregătim monopostul să folosească sistemul KERS în cel mai bun mod posibil. Apoi este aripa spate mobilă care va încerca să îmbunătăţească spectacolul, dar este şi un nou experiment pentru performantă", a mai precizat el.

Interviul complet acordat de Alonso site-ului oficial al Scuderiei Ferrari poate fi urmărit mai jos:

 

Via | Ferrari

  • toreador023, luni, 20.12.2010 11:16
    Noul regulament

    dupa cum a spus si Alonso, acest regulament va contribui la mai multe depasiri in cursa. Personal, abia astept sa vad pilotii cum vor contribui ei la volorificarea acestor "elemente" .

  • marius_kji, luni, 20.12.2010 17:05
    aoleu

    Saracu, e tot in doliu.Capul sus Fernanado,ca inca nu ai vazut nimic.

  • very, luni, 20.12.2010 18:44
    english teacher required

    start learning english, spanish boy.... everyone does it better than you

  • joker, miercuri, 22.12.2010 21:19
    buna gluma

    depasirele tot timpu vor fi o problema pacat ca isi bat joc astia cu regulamenele lor formula 1 tr sa ramana formula 1 tehnologie maxima fara restrictii pacat ca sa ajuns unde sa ajuns