Alonso nu face o dramă din rezultatele slabe înregistrate de Ferrari în teste

Publicat marţi, 06.03.2012 16:06 de Daniel Popescu

Fernando Alonso crede că Ferrari nu trebuie exclusă din lupta pentru titlu, în ciuda rezultatelor modeste din teste.

Ferrari nu a obţinut rezultatele pe care le aştepta cu noul monopost F2012 care a adoptat o filosofie agresivă de design, iar oficialii Scuderiei se tem că echipa nu va fi capabilă să lupte pentru podiumuri în startul sezonului.

Cu toate acestea, cu ocazia unei întâlniri cu angajaţii Ferrari de la Maranello, Fernando Alonso insistă că este prea devreme pentru a trage concluzii pripite, deşi admite ca noul monopost are câteva probleme.

"Noul monopost are câteva caracteristici dificil de înţeles şi poate că nu suntem încă acolo unde vrem să fim. Dar cu toţii am trecut prin multe sezoane de Formula 1 şi cu toţii ştim foarte bine că până în Australia nu ştim cu adevărat unde suntem în comparaţie cu ceilalţi. Mai mult ca niciodată trebuie să dăm totul pentru a îmbunătăţi, de la cel responsabil cu oglinda din spate până la cel responsabil cu pistoanele. Suntem uniţi şi vom da totul, pentru că toţi vrem acelaşi lucru", a declarat spaniolul.

Alonso consideră că o parte din presiunea exercitată asupra Scuderiei are un puternic caracter tradiţional şi oferă ca exemplu pe Red Bull, despre care presa internaţională nu a relatat cu lux de amănunte defecţiunile tehnice întâmpinate în ultima zi de teste de la Barcelona.

"Sunt multe discuţii şi multe idei, dar nimeni nu ştie adevărul. De exemplu, duminică, cei de la Red Bull, consideraţi de mulţi ca fiind cei mai buni, au parcurs numai câteva tururi şi au avut ultimul timp. Dacă ceva similar ni s-ar fi întâmplat nouă ar fi fost iadul pe pământ, dar în acest caz nimeni nu a observat nimic", a mai precizat el.

Via | Ferrari

  • ddorel, marţi, 06.03.2012 16:29
    Ferrari

    Praf in ochi...

  • cristi, marţi, 06.03.2012 17:44

    Nu stiu de ce se pang atata in teste nici concurenta nau facut mai bine decat ei sau vroiau sa construiasca o masina ca pe vremea lui schumacher cand castigau tot. Orcum lui alonso nui trebuie cea mai buna masina sa castige curse sau de ce nu campionatul il consider cel mai talentat pilot a ora actuala

  • japo, marţi, 06.03.2012 19:50

    Huh, in sfarsit, s-a obisnuit cu lipsa rezultatelor. Incepe sa inteleaga Alonso cam pe unde este in F1 si ca 2005 - 2006 a fost o mare sansa probabil unica pentru el.

  • ddorel, miercuri, 07.03.2012 19:38
    Ferrari & problemele lor

    Nu prea cred in ceea ce spun ei , mai ales Alonso care intotdeauna a fost sau mai bine zis parea optimist, si care lauda bolidul chiar daca nu era cel mai bun... Chiar imi este interesant daca ferraristii fac vreo farsa sau chiar sau inglodat...