Alonso, precaut inaintea cursei de la Monaco

Publicat miercuri, 21.05.2008 20:18 de Daniel Popescu

Fernando Alonso ramane precaut inaintea Marelui Premiu al statului Monaco, chiar daca spaniolul nu exclude varianta unei surprize.

Dublul campion mondial a castigat ultimele doua curse din Principat, insa in acest sezon are parte de o masina mai putin competitiva. Desi monopostul R28 a aratat performante mai bune incepand de la Marele Premiu al Spaniei, Alonso a negat faptul ca echipa sa poate concura de la egal la egal cu rivalii.

"In acest moment nu cred asta pentru ca, avand in vedere cum stam anul acesta, nu suntem la un nivel bun pentru a ne lupta pentru victorii", a declarat miercuri Alonso pentru reporterii de la Monaco. "Nu putem fi prea optimisti. De asemenea, avand in vedere cum au concurat cei de la McLaren anul trecut, cred ca ei sunt favoriti in acest an. Dar, asa cum am spus, multe se pot intampla. Monaco este o cursa total diferita si poti castiga si daca termini cursa. Asa ca, chiar daca maine suntem in urma sau ei domina, daca ei nu termina cursa pentru noi este suficient sa ajungem la finish".

Spaniolul admite insa ca la Monaco se pot intampla multe surprize si nu exclude posibilitatea de a lupta pentru primele pozitii in clasament. "Avem intotdeauna surprize la Monaco: unele masini au performante mai bune decat pe circuite normale. Si vice-versa: unele masini au performante ceva mai slabe decat pe un circuit normal", a adaugat el. "Vom vedea. Trebuie sa asteptam pana maine pentru ca avem incredere in aceasta cursa. Circuitul va fi bun pentru noi. Va fi o mica oportunitate sa luptam cu echipele de top. Suntem multumiti cu rezultatele testelor de la Paul Ricard de saptamana trecuta. Vom vedea. S-ar putea intampla ca in 2004 cand francezii nu erau in masura sa lupte pentru victorii sau pentru podiumuri. Am sosit la Monaco si Trulli a castigat cursa, iar eu m-am lovit in tunel cand eram al doilea. Altfel am fi ocupat locurile 1 si 2 la Monte Carlo si sper sa putem repeta astffel de lucruri".

Desi presa de specialitate a speculat ca francezii ar putea adopta o strategie agresiva pentru a obtine un loc cat mai bun pe grila de start, Alonso a negat acest lucru. "Nu stiu. Nu am verificat strategia pe care ei o gandesc in acest moment. Dar nu cred ca vom risca prea mult in privinta strategiei pentru ca aici, ok, pole positionul este important, dar stim ca cu cat stai mai mult pe pista cu atat e mai bine. In trecut se utiliza o singura oprire la boxe in circumstante normale. Nu poti risca prea mult pentru ca te pui intr-o pozitie proasta, asa ca probabil vom avea o strategie standard".

  • andrei_salomie, joi, 22.05.2008 01:18
    urgent

    am schimbat din greseala acuma ferrari cu ferrari vroiam sa iau altceva si nu mi se pare normal sa nu mai pot face schimbarea se mai paote face ceva? va rog mult pana la antrenamnetele libere de maine. multumesc

  • Radu_Ferrari, joi, 22.05.2008 06:37
    Regulament

    Dupa regulament nu se mai poate face nimic.

  • npacurar, joi, 22.05.2008 10:41
    Mda, dar...

    ...Dar si un webmaster serios, care se respecta si care e cu capul pe umeri ar face in asa fel incat daca tu ai, sa zicem, echipa Ferrari selectata deja, cand vei da click pe butonul "Schimba" sa ti se ofere spre selectie DOAR celelalte echipe din grupa valorica respectiva (in cazul nostru, McLaren si BMW)... Se aude Automarket? Adaugati-o la lista voastra de To Do pentru 2009. ;)