Alonso: "Schumacher este principalul adversar în 2011"

Publicat joi, 13.01.2011 15:08 de Daniel Popescu

Fernando Alonso consideră că Michael Schumacher va fi principalul său rival în sezonul 2011, însă admite ca şi Sebastian Vettel va fi dificil de învins.

Fernando Alonso este determinat să obţină titlul mondial în sezonul 2011, după ce a ratat trofeul în ultima cursa a anului trecut.

Spaniolul a luptat pentru prima poziţie cu alţi patru rivali, însă în opinia sa Michael Schumacher va fi cea mai mare ameninţare pentru obiectivul său, în ciuda faptului că germanul nu a impresionat la revenirea în activitate după o absenţă de trei sezoane.

"Vor fi cinci campioni mondiali pe pistă şi pentru mine cel mai periculos campion este întotdeauna Schumacher. Dacă trebuie să aleg un nume acum, în ianuarie, trebuie să spun Schumacher. Este septuplu campion mondial. Nu are nimic de demonstrat. A avut un sezon dificil, dar este încă campion. Este de superclasă şi dacă are maşina potrivită va fi un candidat", a declarat Alonso în cadrul unei conferinţe de presă.

Cu toate acestea, Alonso nu minimalizează şansele la titlu ale noului campion mondial Sebastian Vettel, despre care afirmă că va fi chiar mai puternic în sezonul care va începe în luna martie.

"Sper că maşina noastră să fie mai bună decât a altora, iar Felipe Massa (n.r - coechipierul său de la Ferrari) este cel mai dificil rival anul viitor. Fără nicio îndoială, Vettel va fi un candidat la titlu. Va avea experienţa şi va fi calm în anumite momente. Va pilota mai bine decât anul trecut şi asta îl face periculos pentru noi. De asemenea, McLaren va fi una dintre favorite", anticipează dublul campion mondial.

Via | Reuters

  • iulian, joi, 13.01.2011 15:28

    sunt fan ferrari dar de cand a venit acest alonso nu prea tin cu ferrari numai cu masa dar din cate se vede alonsito se teme de schumacher stie ca daca schumi are o masina buna sterge cu elo pe jos si daca pe schumy la tradat motoru in 2006 cand a pierdut titlul alonsito nu era niciodata campion dfe 2 ori abia astept ca schumi sa stearga pe jos cu acest alonsito !!!!!!!

  • diesel08, joi, 13.01.2011 15:39
    @iulian fan

    Daca Alonsito si Schumacher ar fi singuri pe pista atunci as intelege, dar cum sunt 24 de piloti, printre care si Felipe, ce vei face daca Schumacher nu se va multumi cu o singura "victima":)...probabil confundam sporturile, ce zici de tenis?

  • Mavric, joi, 13.01.2011 15:43
    @iulian

    Voi tine minte aceste cuvinte pe care am sa le copiez si la fiecare esec al lu' Schumy am sa le dau "paste". Bine ar fi ca de fiecare data sa le citesti in bucatarie unde e imposibil sa nu gasesti ceva laminat si bine ascutit...

  • KaNe, joi, 13.01.2011 16:02
    Alonso

    eu cred ca in adancul sufletului lui, cel mai periculos adversar a ramas tot Lewis, de care ii teama si sa-i rosteasca numele. A fost si inca a ramas un cosmar pentru el, pe care cu greu il poate digera.

  • michael_schumacher, joi, 13.01.2011 16:06
    Schumy fan 4 ever

    @Mavric Bai baiete esti dus cu sorcova. Nu mai are omul voie sa isi exprime preferintele?

  • diesel08, joi, 13.01.2011 16:19
    Michael

    Am uitat, apropo de "stersul pe jos"...pana la Alonso, Schumi trebuie sa inceapa cu Rosberg.

  • Mavric, joi, 13.01.2011 16:31
    @michael_schumacher

    Mai bine cu sorcova decat cu geanta la un magazin de cosmetice ;)

  • ion, joi, 13.01.2011 16:44

    Declaratia a fost facuta din respect pentru Schumacher

  • Mavric, joi, 13.01.2011 16:51
    @ion

    Sa stii ca la asta nu m-am gandit si intr-un fel iti dau dreptate... e un semn de respect si de incurajare de a da ce poate din el pentru a nu se mai face a 2-a oara de ras in fata fanilor. Dar l-as atentiona pe Alonso ca un astfel de gest nu-l va ajuta la nimic, continuand sa fie injurat si blestemat de fanii lui Schumy.

  • vw-tr, joi, 13.01.2011 16:57
    Go Schumi!

    Alonso pare matur prin declaratia aceasta. Orice septuplu campion mondial, indiferent care este numele lui, cu o masina competitiva poate sa fie considerat un adversar de temut. Daca era Senna in locul lui Schumacher, pot baga mana in foc ca era in stare sa castige campionate dupa 3 ani de absenta. Sper sa nu e insele Alonso si mai sper ca Brawn sa munceasca non-stop la masina in timp ce discutam noi aici... @mavric: Du-te si comenteaza PRO la orice articol vrei tu, nu mai veni cu tot felul de comentarii CONTRA altor useri. Lasa-ne copile cu fazele de gradinita de 2 bani, ne-ai plictisit si cu alte ocazii! Ti-am promis o cafea calda si ma tin de cuvant...

  • Mavric, joi, 13.01.2011 17:21
    @vw-tr

    N-am chef! :P Scopul meu e sa enervez fanii lui Schumy ;)

  • MR.F1, joi, 13.01.2011 17:57
    7Campionate!...

    eu cred ca daca MSch va avea un monopost f.bun atunci el il va avea ca adversar doar pe SLeob... Sigur pe fronturi diferite!

  • iulian, joi, 13.01.2011 19:25
    nesimtire totala !!!!!!

    Mavric,diesel08,Draci copii eu am spus puntul meu de vedere iar voi niste indivizi fara creier atacati pe toti fani schumacher sa va intreb ceva unde ati fost cand schumy castiga 7 campionate si darama toate recordurile ???? P.S.Mavric spui ca vrei doar sa enervezi fani schumacher dar 1 tu deja esti nervos vad dupa comenturile ce leai facut si 2 esti tare frustrat baiete dar totusi tinete departe de lucruri ascutite pentru binele tau bine baietas?

  • diesel08, joi, 13.01.2011 19:48
    iulian coleg de postare

    Nu e nevoie sa te "atac", asta o faci singur foarte bine.Chestia e ca pentru un text agramaticalizat cu forta stii totusi sa pui un P.S. corect:)..ce sens are sa simulezi prostia, colegule de postare:).Nu sunt multi aici care practica p.s-urile si organizarea ideilor pe puncte numerotate, mai mare atentie. P.S.Cand il urmaream eu pe Schumacher tu cred ca erai in recreatia mare.

  • iulian, joi, 13.01.2011 19:59
    degeaba!!!

    Voi chiar nu stiti de gluma?????Sau suntet prosti ca noapte!!!

  • vw-tr, joi, 13.01.2011 22:39
    @Daniel Popescu

    Ar fi foarte bine sa fie curatate multe dintre comentariile off-topic sau cele care denota lipsa de bun simt si lipsa de respect fata de ceilalti. Din pacate internetul a ajuns chiar si la cei care n-au trecut prin "cei 7 ani de-acasa".