Alonso şi Webber se resemnează cu lupta pentru locul 2

Publicat luni, 12.09.2011 17:20 de Daniel Popescu

Fernando Alonso şi Mark Webber au admis că Sebastian Vettel este virtual campion, motiv pentru care se vor lupta doar pentru locul doi.

Prin victoria obţinută pe circuitul de la Monza, Sebastian Vettel are nevoie de numai 13 puncte în ultimele cinci curse pentru a câştiga al doilea titlu mondial consecutiv, motiv pentru care rivalii săi se resemnează deja cu înfrângerea.

Fernando Alonso, care anul trecut s-a luptat pentru trofeu până în ultima cursa a sezonului, a admis că unicul obiectiv pe care îl mai are este să termine campania pe locul doi.

"Cu şase curse înainte de final este evident că titlul este imposibil. Nu matematic, dar nu mai suntem în luptă. Luptăm pentru locul 2 în campionat. Cred că acum sunt pe locul 2 după abandonul lui Webber, aşa că voi încerca să obţin locul 2, la fel ca şi anul trecut. Încercam să ne bucurăm de fiecare cursă, încercam să mizăm pe victorii individuale", a declarat spaniolul.

După abandonul suferit în prima parte a cursei, Webber a coborât la 117 puncte în spatele lui Vettel cu doar 125 de puncte maxim disponibile, motiv pentru care are acelaşi obiectiv ca şi rivalul său de la Ferrari.

"Cred că cu toţii ne batem pentru locul 2 acum. Vettel ar trebui să aibă un final foarte, foarte greu de crezut pentru a pierde titlul."

Cu toate acestea, Vettel preferă să rămână precaut în declaraţii, afirmând că abordează fiecare cursă la rândul ei, fără să se gândească la titlul mondial. "Obiectivul suprem în acest sezon este să ne apărăm titlul şi suntem într-o poziţie bună, dar vom vedea. Pur şi simplu vom merge în Singapore aşa cum am făcut în toate celelalte curse din acest an. Vom merge acolo şi vom face totul pas cu pas", a precizat germanul.

Via | BBC Sport

  • MagdaCiumac, luni, 12.09.2011 17:42

    Asa DA, asta e locul lor, LLL. Vezi ce inseamna sa nu se mai strice masina... moare speranta la luzari. Hai Alo, nu te mai lupti tu sa iei campionatu cu o masina inferioara? Pai nu, daca nu te mai lasa Vettel. Aaaa, deci nu a depins niciodata de tine...

  • RedBull, luni, 12.09.2011 18:02
    Vettel

    Vettel a fost ajutat foarte mult de masina. La anul vom vedea ce se intampla, pentru ca regulamentul va interzice ceea ce foloseste acum RedBull. Iti mai aminteti MagdaCiumac ce s-a intamplat in 1993 cu Williams. Stii de ce a plecat Senna de la McLaren la Williams la sf sezonului 1993. Sa te interesezi, si mai vorbim. Asa ca RedBull va urma drumul lui Willams.

  • MagdaCiumac, luni, 12.09.2011 20:14

    vrabia malai viseaza si calicu praznicu amintiri din copilarie ... viitorul iti atarna in fata ...

  • barichelu, marţi, 13.09.2011 08:00
    @daniel popescu

    Vettel are nevoie de 13 puncte MAI MULTE CA ALONSO in ultimele trei curse

  • barichelu, marţi, 13.09.2011 08:01
    @barichelu

    ERATA: ultimele cinci curse