Alonso, surprins de diferenţa mică de puncte faţă de liderul Vettel

Publicat luni, 23.04.2012 12:48 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a catalogat drept un "cadou" diferenţa de numai 10 puncte care îl separă de liderul Sebastian Vettel, însă a avertizat că Ferrari are nevoie de îmbunatăţiri pentru monopost.

Ferrari a avut un început modest de sezon în care a obţinut o singură victorie prin Fernando Alonso în Marele Premiu al Malaysiei, datorată în bună măsură condiţiilor meteo.

Cu toate acestea, echilibrul de forţe din primele curse l-a ajutat pe pilotul spaniol să rămână la numai 10 puncte de liderul clasamentului la finalul Marelui Premiu al statului Bahrain, iar pilotul consideră că acesta este un cadou în contextul perioadei dificile pe care o traversează Scuderia.

Totuşi, Alonso avertizează că Ferrari trebuie să aducă îmbunatăţiri semnificative pentru monopost începând cu prima cursă europeană a sezonului pentru a avea şanse să rămână în cursa pentru titlul mondial.

"După patru curse, cu 100 de puncte în joc, să fiu la 10 puncte în spatele liderului este de necrezut. Într-un fel, ceea ce am avut în primele patru curse este ca un cadou. Îl apreciem şi îl acceptăm, dar lăsând punctele deoparte ceea ce îngrijorează echipa este performanţa monopostului şi asta trebuie să îmbunătăţim imediat pentru Barcelona", a declarat el.

Ferrari pregăteşte un update semnificativ pentru startul sezonului european, însă Alonso a admis că şi celelalte echipe vor sosi la Barcelona cu noi îmbunătăţiri, motiv pentru care esenţial va fi pasul real pe care echipa îl va face în faţă.

"Aşa cum am spus, trebuie să îmbunătăţim monopostul cât mai repede posibil. La Barcelona vom avea unele update-uri majore, dar la fel vor avea şi ceilalţi, aşa că vom descoperi doar la Montmelo cât de bună este treaba pe care o vom face", a adăugat el.

Via | Ferrari

  • Simona, luni, 23.04.2012 13:52

    din pacate monopostul Ferrari e destul de slab inca, altfel Alonso era poate chiar liderul clasamentului pana acum !

  • Simona, luni, 23.04.2012 22:02

    revino-ti Alonso, e normal sa fie diferenta mica la inceputul campionatului. Ps: alonso nu se refera la masina, e el modest ...

  • Simona, luni, 23.04.2012 22:07

    dupa cum vezi Alonso, ai ramas cu un singur fan si ala "Simona". Cine ar fi crezut ca asa va fi dupa trei ani la Ferrari. Bine, au existat niste vizionari atunci, dar cine nu a fost surd sa-i asculte? ps: acuma daca se maigaseste vrunu' e prea tarziu ... trebuia fara tras de maneca