Alonso: "Trebuie sa reactionam rapid"

Publicat luni, 23.06.2008 18:25 de Daniel Popescu

Fernando Alonso spune ca Renault trebuie sa aiba o reactie rapida dupa cursa dezamagitoare de la Magny Cours, insa nu stie daca francezii pot lupta pentru locul 4 in clasamentul constructorilor.

Alonso nu a reusit sa termine cursa din Franta pe podium, asa cum isi propusese dupa calificari, iar la final a marturisit ca nu a fost multumit de modul in care s-a comportat masina. Spaniolul nu este insa convins ca Renault pot trece peste aceste probleme la Marele Premiu de la Silverstone de peste doua saptamani.

Intrebat daca obiectivul sau la Silverstone va fi sa micsoreze distanta fata de rivali, Alonso a replicat: "Da, dar in acest moment nu stiu daca suntem intr-o astfel de pozitie. Toyota se duce mult prea in fata noastra in campionat, asa ca avem nevoie de o reactie rapida si nu stiu daca putem face asta. dar vom incerca asta la fiecare cursa".

Renault ocupa in prezent locul 7 in campionat, fiind la 12 puncte in spatele celor de la Red Bull, ocupanta locului 4. Alonso a admis insa ca nu se asteapta sa aiba performante mai bune la Silverstone. "Cred ca va fi o situatie similara, pentru ca au fost deja cateva curse in care ne-am clasat bine in calificari, insa cand am pus benzina in masina am fost lenti in cursa. Asa ca la Silverstone obiectivul nostru va fi sa luam cateva puncte. Nimic mai mult".