Analiza: Cum poate Vettel să devină campion în Singapore

Publicat joi, 22.09.2011 16:31 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel este obligat să termine pe podium Marele Premiu al statului Singapore pentru a-şi putea adjudeca matematic al doilea titlu mondial consecutiv.

Sebastian Vettel se îndreaptă cu paşi mari spre câştigarea unui nou titlu mondial, iar cursa din Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni poate consemnarea adjudecarea matematică a trofeului.

La adăpostul unui avans de 112 de puncte în faţa lui Fernando Alonso, pilotul echipei Red Bull Racing trebuie să termine pe podium pentru a spera la îndeplinirea timpurie a obiectivului, misiune care nu ar trebui să fie o problemă: în cele 13 curse de până acum, el a urcat de 12 ori pe podiumul de premiere.

Totuşi, pe lângă Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton şi Mark Webber au încă şanse teoretice să-l învingă pe cel mai tânăr campion din istoria Formulei 1.

Automarket vă prezintă toate situaţiile în care Vettel va deveni matematic campion mondial la finalul acestei săptămâni:

  • Vettel câştigă, Alonso termină cel mult pe locul 4, iar Button şi Webber termină cel mult pe locul 3;
  • Vettel termină pe locul 2, Alonso termină cel mult pe locul 8, Button şi Webber termină cel mult pe locul 5, iar Hamilton nu câştigă;
  • Vettel termină pe locul 3, Alonso termină cel mult pe locul 9, Button şi Webber termină cel mult pe locul 7, iar Hamilton termină cel mult pe locul 3.

Via | Reuters

  • viduk, joi, 22.09.2011 16:54
    Vettel

    Nu cred ca va castiga matematic titlul in aceasta cursa.Pana acum in fiecare an era o cursa in care podiumul sau castigatorul era mai putin obisnuit, totusi in acest an nu am vazut asa ceva.Poate acum va fi ceva mai special fata de ce sa intamplat in ceilalti ani la Singapore.

  • Mms, joi, 22.09.2011 17:47

    Este sigur campion mondial,caci ceilalti nu-si mai dau interesul.Scopul lor este altul..si din cate am vazut presupunerile de mai sus,nu cred ca ar fi sanse ca Hamilton sa nu castige sau Alonso sa ajunga pe 8..sunt marii lui adversari acum,alaturi de Webber pe acolo,care insa nu o sa-l incurce.

  • andrey_1293, joi, 22.09.2011 20:17
    Vettel campion

    Asa sa zis si anu trecut inainte de abu dhabi. nare vettel cum sa castige, alonso e mai experimentat nush ce. si lea dat atunci peste nas cu tot cu lipsa lui de experienta. anul asta, acum sau la suzuka, tot va fi campion asa ca nare rost sa ne mai agitam. asteptam anul viitor sau poate 2013:))) cand vom avea alt campion

  • Davidenko, joi, 22.09.2011 20:52
    @andrey_1293

    Alonso s-a luptat cu Vettel pt titlu pana il ultima etapa din cauza problemelor ce le-a intampinat Vettel in acel sezon.Una peste asla Vettel a luat titlu si cu un mic ajutor din partea lui Dominicalli.

  • mikahakkinen, sâmbătă, 24.09.2011 13:45
    Probabilitatea...

    ...ca Vettel sa devina Campion mondial maine dupa-amiaza este destul de mare. Daca analizam aceasta situatie prezentata de Automarket: "•Vettel câştigă, Alonso termină cel mult pe locul 4, iar Button şi Webber termină cel mult pe locul 3" nu este deloc greu ca in Singapore sa avem un clasament de genul: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Webber, 4.Alonso/Button. Si astfel, din pacate (nu pentru ca nu sunt fan Red Bull ci pentru spectacolul din Marele Circ) o sa stim (matematic) campionul mondial cu 5 curse inainte de final. Ca teoretic stiam campionul dupa primele curse :((