Berger anunta vremuri grele pentru Toro Rosso

Publicat miercuri, 26.11.2008 14:02 de Daniel Popescu

Gerhard Berger a dezvaluit ca si-a vandut actiunile detinute la Toro Rosso pentru ca simte ca echipa va pierde teren ca urmare a noilor reguli aerodinamice din 2009.

Red Bull a cumparat marti cele 50% din actiunile Scuderiei Toro Rosso detinute de fostul pilot austriac Gerhard Berger.

Desi micuta echipa italiana a avut un succes fulminant in sezonul 2008, Berger crede ca Toro Rosso va intampina vremuri grele anul viitor ca urmare a schimbarilor majore de regulament.

"Noile reguli nu permit echipelor mici ca Toro Rosso sa aduca imbunatatiri. De asemenea, interesul lui Dietrich Mateschitz se va concentra pe Red Bull Racing, astfel ca sprijinul pentru Toro Rosso va deveni mai mic si echipa nu va urca mai sus de locul 6", a declarat Berger pentru publicatia Autosport.

Berger sustine ca s-a despartiti in termeni foarte buni de compania Red Bull si a negat ca decizia de a parasi echipa are legatura cu vitoarea linie de piloti pentru 2009. "Voi pleca din Toro Rosso, dar despartirea de STR si Mateschitz este complet amicala. Asta nu are nimic de-a face cu pilotii", a adaugat el.

Toro Rosso este una dintre putinele echipe care nu au anuntat inca linia de piloti pentru anul viitor, insa Dietrich Mateschitz a dezvaluit ca Sebastien Buemi este foarte aproape de a semna un contract pentru 2009. Cele mai mari sanse pentru cel de-al doilea loc in echipa le are japonezul Takuma Sato.

  • radcargt08, miercuri, 26.11.2008 14:28
    firicel zice...

    In aceste conditzi econimice mondiale nu cred ca vreun mare producator va veni in Formula1sa preai Toro Rosso...Ce poti face cu 2 echipe?