Bianchi, încrezător că Marussia va progresa pe parcursul sezonului

Publicat joi, 04.04.2013 17:14 de Daniel Popescu

Jules Bianchi este optimist că Marussia va continua să înregistreze progrese şi să reducă diferenţa faţă de plutonul de mijloc.

Marussia a demonstrat în debutul acestui sezon că deţine un monopost mai competitiv decât cel al rivalilor tradiţionali de la Caterham, însă planul echipei este să reducă decalajul care o separă de plutonul de mijloc.

Jules Bianchi, unul dintre piloţii echipei, este încrezător că obiectivul poate fi atins datorită următoarelor update-uri pregqatite de ingineri.

"Sunt optimist, pentru că de fiecare dată când aducem ceva totul funcţionează mai bine. Acum trebuie să vedem când vom aduce noi componente pe monopost şi dacă asta ne va da oportunitatea să reducem decalajul de plutonul de mijloc. Este un start încurajator", a declarat francezul.

În plus, Bianchi afirmă că va ajunge la potenţialul său maxim abia la Marele Premiu al Spaniei, întrucât mai mare nevoie de două curse pentru a se acomoda la statutul de pilot de Formula 1.

"Nu vreau să spun că voi câştiga o secundă, prefer să fiu realist. La Melbourne am pilotat la 90-95% din potenţial şi deja eram încrezător. În Spania voi fi la 100% din potenţial şi vom aduce şi câteva componente pentru monopost. Deja pilotez bine, dar trebuie să muncesc pentru a găsi încă o zecime de secundă. Trebuie doar să capăt încredere în monopost, pentru că nu am testat mult înaintea sezonului", a adăugat el.

Bianchi a obţinut postul la Marussia în ultimul moment, după ce echipă a renunţat la serviciile lui Luiz Razia, întrucât sponsorii brazilianului nu au transferat a doua rata din contract.

Via Autosport

  • GrosJan, duminică, 07.04.2013 11:58

    cea mai frumoasa poza pe care am vazut-o pe automarket pana acum. Sigur e virajul 2 de la Sepang.