Bianchi speră să fie promovat la Ferrari în 2014

Publicat joi, 08.08.2013 17:11 de Daniel Popescu

Jules Bianchi speră să devină coechipierul lui Fernando Alonso la Ferrari în sezonul următor, însă echipa ezită să dea un verdict în privinţa performanţelor sale.

Felipe Massa riscă să-şi piardă locul în cadrul Scuderiei Ferrari în cazul în care nu-şi îmbunătăţeşte semnificativ rezultatele în a doua jumătate a sezonului, iar Jules Bianchi a simţit deja această oportunitate.

Chiar dacă este doar la sezonul de debut în Formula 1, pilotul echipei Marussia face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi a obţinut performante decente pentru Marussia, motiv pentru care este încrezător că poate face pasul cel mare spre un loc alături de Fernando Alonso.

"Nu ştiu care sunt planurile celor de la Ferrari. Dacă echipa îşi va întoarce capul spre mine înseamnă că, în opinia lor, sunt pregătit să merg la Maranello. Vom vedea. Poate mi se va cere să mă alătur echipei în această iarnă. Evident, nu aş spune nu. Dacă nu, voi petrece încă un sezon cu Marussia sau voi merge la o altă echipă pentru a câştiga mai multă experienţă. Şi asta este o opotiune bună", a declarat el.

În plus, francezul afirmă că este mulţumit de evoluţia sa de pe parcursul primei jumătăţi de sezon, chiar dacă este încă departe de obţinerea primelor puncte în Formula 1.

"Sunt mulţumit de prima jumătate a sezonului, în special de primele curse. După aceea, lucrurile au devenit mai complicate. Dar cred că cel mai important lucru în aceste şase luni este experienţa pe care am câştigat-o", a adăugat el.

Via GMM

  • Soxy, joi, 08.08.2013 23:19

    Bianchi ar fi o optiune categoric mai buna in locul lui Massa Tanarul acesta are potential de campion Eu as vrea sa vad o linie de piloti la Ferrari in 2014 Kimi & Bianchi Forza Rosa!

  • Smoke, vineri, 09.08.2013 10:41

    Kimi este sub Alonso iar Bianchi nu are stofa de Ferrari. Viitoarea linie Ferrari va fi Alonso cu Hulkenberg sau cu Di Resta.

  • iceman, vineri, 09.08.2013 12:19

    ce rost mai au academiile de piloti daca nu sunt promovati la echipa?

  • Soxy, vineri, 09.08.2013 12:49

    @Smoke Kimi, Alonso, Ham, Vettel sunt top 4 sunt de acleasi rang ca si piloti Bianchi apartine academiei Ferrari a fost crescut in "stofa" Ferrari ... WTF in wrong with u???