BMW exclude revenirea în Formula 1 pe termen mediu

Publicat marţi, 04.09.2012 17:02 de Daniel Popescu

Constructorul german BMW a anunţat marţi că nu intenţionează să revină în Formula 1 pe termen mediu după retragerea din competiţie la sfârşitul sezonului 2009.

BMW s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonul 2009 din cauza agravării climatului economic mondial exact în momentul în care parteneriatul cu Sauber incepea să dea roade: cu numai un an în urmă, echipa a obţinut prima victorie din scurta sa istorie şi a luptat cu şanse matematice la titlul mondial al piloţilor până în antepenultima cursă.

Ulterior, fostul proprietar Peter Sauber a salvat în extremis echipa de la faliment şi a înregistrat progrese semnitive în acest sezon, însă constructorul german exclude o posibilă revenire în Formula 1 în viitor pe termen scurt şi mediu.

"În acest moment nu există niciun plan. În iulie 2009 a fost luată o decizie foarte clară, iar această decizie rămâne în vigoare. Suntem foarte bine poziţionaţi în privinţa programului nostru pentru sporturile cu motor şi asta nu se va schimba deloc pe termen mediu", a declarat Jens Marquardt, şeful departamentului de motorsport al celor de la BMW.

Retragerea din Formula 1 a ţinut capul de afiş al informaţiilor despre BMW în vara anului 2009, însă în acelaşi timp constructorul german a renunţat şi la Formula BMW, o competiţie de monoposturi în care au concurat inclusiv piloţi romani precum Mihai Marinescu sau Doru Sechelariu. În schimb, BMW a ales să revină începând din acest sezon în Campionatul German de Turisme (DTM) pentru a concura împotriva rivalilor tradiţionali de la Mercedes şi Audi.

Via GMM

  • sebi4fc, miercuri, 05.09.2012 09:18

    Sa le fie rusine ca era sa bage in faliment Sauberul ... LASI!