BMW: "In 2009 vrem sa luptam pentru titlul"

Publicat joi, 06.11.2008 16:15 de Daniel Popescu

Mario Theissen spune ca BMW-Sauber are drept obiectiv pentru sezonul 2009 sa lupte pentru titlul mondial.

BMW-Sauber si-a indeplinit obiectivul pentru sezonul 2008 de a reusi prima victorie din istorie, dupa ce Robert Kubica a trecut primul linia de sosire.

Totusi, dupa un inceput excelent de sezon, BMW nu a reusit sa imbunatateasca monopostul pe parcursul anului, astfel ca echipa germana a fost intrecuta periodic de Renault in ultimele curse.

Totusi, directorul departamentului de motorsport al BMW, mario Theissen, a explicat ca obiectivul pentru 2009 ramane neschimbat: atacarea titlului mondial.

"Formula 1 va experimenta cele mai mari schimbari din istorie. Aerodinamica va face ca masinile sa arate total diferit, pneurile slick vor fi aduse inapoi, iar noua tehnologie KERS va fi introdusa", a declarat Theissen. "Acesta lucru poate aduce schimbarea balantei in privinta puterii. Acest scenariu extrem de provocator nu afecteaza obiectivul nostru de a lupta pentru titlul mondial in 2009".

Theissen este mandru de performantele realizate de BMW-Sauber in acest an, chiar daca a admis ca rezultatele din ultima parte a anului nu au fost foarte concludente. "Suntem mandri de sezonul nostru de succes si inca o data ne-am atins cu exactitate obiectivele. Am vrut sa transformam lupta in doi pentru titlu intr-o lupta in trei si sa obtinem prima noastra victorie. Ne-am atins acest obiectiv mult mai devreme decat ne asteptam si chiar am reusit un un-doi".

"Aceste performante magnifice atat de timpurii ne-au deschis evident apetitul pentru mai mult. Am continuat sa adaugam noi dezvoltari tehnice pe masina in a doua jumatate a sezonului, dar din pacate nu au produs sporul de performanta pe care il asteptam. Vom invata din asta pentru 2009, cand intentionam sa luptam pentru titlu".

La randul sau, Kubica considera ca a avut un an dificil, in ciuda faptului ca a fost implicat in lupta pentru titlu pana in penultima cursa a sezonului. "Sezonul 2008 a fost foarte lung si extrem de greu, probabil cel mai greu din cariera mea", a declarat polonezul. "Din pacate, nu am reusit sa mentinem forma in privina dezvoltarii si in a doua jumatate a sezonului".

"Dar am facut un mare pas inainte fata de 2007. Nu am avut niciun abandon tehnic si am fost in lupta pentru tutlu pana aproape de finalul sezonului. Echipa a facut o treaba excelenta si putem fi mandri de sezonul nostru. Nu-mi place sa ma laud prea mult, dar cred ca pilotez foarte bine. Am fost rapid aproape intotdeauna si si am fost capabil sa-mi arat potentialul. Totusi, sunt o persoana care vrea sa castige intotdeauna si pentru mine locul 2 inseamna primul invins".

  • may57, duminică, 09.11.2008 14:01
    oare

    Felicitari