BMW-Sauber: "Monopostul F1.08 a fost foarte special"

Publicat vineri, 07.11.2008 14:09 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al echipei BMW-Sauber, Willy Rampf, spune ca monopostul F1.08 construit pentru sezonul 2008 reprezinta un pas important in dezvoltarea echipei.

Rampf crede ca, in ciuda performantelor realizate in sezonul recent incheiat, potentialul masinii nu a fost atins in totalitate, iar ultimele curse au fost destul de dificile.

"Aceasta masina a fost ceva foarte special. Nu a fost pur si simplu o noua dezvoltare. Am optat pentru o abordare foarte agresiva pentru F1.08"

, a declarat Rampf.

"Acest lucru a fost foarte important avand in vedere obiectivele noastre. Intr-adevar, la prima rulare masina era departe de potentialul ideal. Ce a urmat a fost foarte dificil, dar a fost un timp foarte productiv pentru noi - iar pana la inceputul sezonului am avut o masina in mare parte pe drumul cel bun".

Performantele din prima parte a sezonului au sporit asteptarile pentru F1.08, insa update-urile din a doua parte a anului nu au dat rezultatele scontate. "Am dezvoltat mai multe parti noi care au produs rezultate bune in tunelul de vant. Totusi, cand a venit vorba de performante pe pista, nu am obtinut ceea ce speram", a adaugat germanul.

"In plus, fereastra de setari optime a fost foarte mica. Nu a fost usor sa ajustam parametrii pentru a ramane tot timpul in aceasta fereastra. A fost o experienta de invatare pe care o vom utiliza din nou in 2009".