Bob Bell dezvaluie problemele monopostului Renault

Publicat marţi, 22.04.2008 09:38 de Daniel Popescu

Bob Bell a explicat problemele tehnice pe care le are monopostul Renault R28 inaintea Marelui Premiu al Spaniei din acest weekend.

Directorul tehnic al echipei Renault a marturisit ca, dupa testele efectuate la Barcelona saptamana trecuta, echipa a inteles natura problemelor cu care se confrunta monopostul R28.

"Avem o imagine foarte clara asupra zonelor in care suntem deficitari la capitolul performanta", explica Bell. "Una dintre aceste zone este performanta aerodinamicii, pentru ca in acest moment avem un deficit de aderenta aerodinamica generata in virajele de viteza mare. Aici facem eforturi sustinute pentru ca aceasta arie contribuie probabil cel mai mult la lipsa noastra de performante.

In acelasi timp, pierdem mult in virajele lente unde performanta masinii este dominata de aderenta mecanica, asa ca avem upgrade-uri la suspensii pentru aceste probleme. De asemenea, suntem putin in urma in privinta performantei motorului si putem observa o deficienta clara de performanta comparativ cu alte echipe. Totusi, in lumea motoarelor inghetate nu putem face prea mult".

Renault se pregatesc intens pentru Marele Premiu la Spaniei de la sfarsitul acestei saptamani si, in ciuda problemelor pe care le au, Bell este increzator ca francezii pot face o figura frumoasa. "In cadrul testelor de iarna nu am arata prea rau la Barcelona si, daca acest trend continua, ar trebui sa facem un pas in fata cu upgrade-urile pe care le avem pentru masina", spune Bell. "Barcelona este un circuit pe care conteaza foarte mult aerodinamica si stim ca suntem deficitari aici comparativ cu echipele de top, dar sim ca putem face totusi o treaba buna".

  • daniel.popescu, marţi, 22.04.2008 09:43
    Webber si Button

    Cei doi piloti au primit puncte in aceasta stire pentru recalcularea punctajului acordat gresit in stirea "Coulthard il critica pe Button".