Bordurile primelor două şicane de la Monza au fost modificate

Publicat marţi, 07.09.2010 16:45 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al Italiei au modificat bordurile din primele două viraje ale circuitului de la Monza pentru a evita scurt-circuitarea acestora.

Configuraţia primelor două viraje ale circuitului de la Monza permite piloţilor să obţină un avantaj prin tăierea acestora, motiv pentru care organizatorii au căutat soluţii pentru a împiedica acest lucru.

Cea mai simplă metoda descoperită de italieni a fost implementarea unor borduri speciale, care să împiedice scurt-circuitarea acestora, dar şi evitarea înregistrării anumitor defecţiuni la podeaua monoposturilor.

Astfel, pe extremităţile bordurilor amplasate în şicanele Rettifilo şi Roggia au fost aplicate soluţii din ciment, pentru a preveni situaţiile în care monoposturile erau "lansate" în aer în cazul trecerii pe deasupra lor.

Soluţia adoptată este singura de acest fel de până acum, întrucât pe alte circuite s-a optat pentru implementarea unor denivelări artificiale în jurul virajelor pentru a descuraja piloţii să le scurt-circuiteze.

Via | FIA

  • House, miercuri, 08.09.2010 13:11
    Borduri

    Ar fi fost mult mai sugestiv si niste imagini.(daca este posibil)