Bottas nu este interesat să concureze pentru Lotus

Publicat vineri, 13.09.2013 11:52 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas susţine că vrea să rămână la Williams în sezonul următor, întrucât nu este interesat de locul lăsat liber de Kimi Raikkonen la Lotus.

Lotus a devenit echipa cu cel mai bun loc disponibil pentru sezonul 2014 după ce Kimi Raikkonen a ales să plece la Ferrari, însă Valtteri Bottas nu este deloc interesat de această oportunitate.

Finlandezul se află la sezonul de debut şi este considerat un pilot de perspectivă, însă nu a avut ocazia să-şi demonstreze calităţile ca urmare a faptului că Williams traversează unul dintre cele mai modeste sezoane din istorie. Cu toate acestea, el insistă că vrea să continue alături de echipa britanică şi în sezonul următor.

"Pentru mine ar fi mai bine să rămân la Williams. Chiar dacă sezonul a fost dificil, ştiu că echipa noastră are un mare potenţial, aşa că în acest moment nu văd niciun motiv să plec", a declarat el pentru postul finlandez de televiziune MTV3.

De altfel, şansele sale la Lotus ar fi oricum reduse, în condiţiile în care principalele ţinte ale britanicilor sunt Massa şi Nico Hulkenberg. Acest post ar putea fi de altfel unica şansă a lui Massa de a rămâne în Formula 1, întrucât brazilianul nu este interesat să concureze pentru o echipă de nivel mediu, potrivit declaraţiilor făcute de managerul sau, Nicolas Todt.

"Lotus nu este singura echipă, va lua în considerare şi alte opţiuni. Dar avem ca obiectiv să semnăm un contract cu Lotus, pentru că în acest moment este cea mai interesantă opţiune. Nu va pilota niciodată pentru o echipă mică pentru că ar juca un rol minor în Formula 1. În orice caz, vreau să clarific situaţia în următoarele săptămâni", a precizat el pentru Canal Plus.

Via GMM

  • ferr, vineri, 13.09.2013 12:19

    Asta e o gluma. Cred ca jurnalistii au vrut sa-si bata putin joc de el :)) In general, Bottas nu prea are ce cauta in F1.

  • FerrariFan, sâmbătă, 14.09.2013 16:23

    Sincer, Massa daca tot pleaca de la Ferrari ar putea merge la Lotus si asa ramane in Formula 1! Ceilalti isi rezolva problemele! Dupa parera mea!

  • vyctor7, sâmbătă, 14.09.2013 19:27

    Bottas............nici un pilot Wiliams nu a fost mai slab ca asta ce sa caute la Lotus? A fost o gluma sigur!