Bottas speră să-şi prelungească contractul cu Williams

Publicat joi, 13.06.2013 14:50 de Daniel Popescu

Valtteri Bottas speră ca rezultatul din calificările din Canada să convingă Williams să-i prelungească contractul pentru sezonul 2014.

Aflat la debutul în Formula 1, Valtteri Bottas a obţinut în Canada cea mai bună performanţă din acest sezon, după ce s-a poziţionat pe locul trei al grilei de start.

Finlandezul nu a reuşit să confirme şi în cursă, pe care a încheiat-o doar pe locul 14, însă speră ca prestaţia sa de ansamblu să convingă echipa că merită să rămână la Williams şi în sezonul următor.

"Ar fi grozav să rămân la Williams şi sper să fie aşa, dar nu are niciun rost să mă gândesc prea mult la asta. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să mă concentrez pe curse şi să dau tot ce am mai bun. Canada a fost un Mare Premiu bun pentru mine, pentru că am fost capabil să-mi demonstrez talentul. Nu este atât de uşor să vezi ce faci când eşti pe locul 15. Sper că am demonstrat că-mi merit locul", a declarat el.

Bottas are inclusiv sprijinul coproprietarului Frank Williams, care este încântat de modul în care acesta îşi abordează cariera de pilot de Formula 1.

"Valtteri este un tânăr minunat. Este foarte popular şi cooperant în cadrul echipei şi absoarbe tot ce vede şi aude. Nu vorbeşte prea mult, dar asta se întâmplă pentru că ascultă", a precizat britanicul.

Nu în ultimul rând, Claire Williams, şefa adjunct a echipei, a afirmat în Canada că este "convinsă că Williams are un campion mondial în echipă".

Via Motorsport

  • vyctor7, joi, 13.06.2013 15:02

    Slab pilot ..slab slab slab trebuie inlocuit si asta si Maldonado sant doua catastrofe.

  • ovidiu150882, joi, 13.06.2013 15:14

    M-a distrat asta "convinsă că Williams are un campion mondial în echipă " !! Mai intai ar trebui sa faca o masina competitva si apoi sa viseze la cai verzi pe pereti !!!