Brawn: "Red Bull va fi afectată de plecările din departamentul tehnic"

Publicat marţi, 19.11.2013 15:10 de Daniel Popescu

Ross Brawn consideră că performanţele celor de la Red Bull Racing vor fi afectate de plecarea directorului de aerodinamică Peter Prodromou.

McLaren a confirmat recent că a ajuns la un acord cu Peter Prodromou, directorul departamentului de aerodinamică al celor de la Red Bull Racing, acesta urmând să se alăture echipei britanice începând din sezonul 2015.

Chiar dacă cvadrupla campioană mondială a minimalizat plecarea acestuia, rivalii de la Mercedes consideră că acesta este primul pas pentru slăbirea celor de la Red Bull Racing.

"Cred că nicio echipă nu poate pierde pe cineva cu o astfel de experienţă şi un astfel de calibru fără să fie afectată. De exemplu, şi James Allison a plecat de la Lotus la Ferrari după ce a desenat un monopost foarte bun acolo şi sunt sigur că monopostul de anul viitor al Scuderiei va fi mult mai bun. Aceasta este natura afacerii şi se întâmplă tot timpul în Formula 1. Red Bull sunt acolo unde sunt pentru că l-au luat pe Adrian Newey de la McLaren. Aceasta este natura Formulei 1", a declarat Ross Brawn, şeful Mercedes.

Echipa de la Brackley a trebuit să gestioneze un incident mai puţin plăcut în timpul cursei de la Austin. Lewis Hamilton i-a transmis inginerului de cursa să nu-i mai ofere informaţii prin radio, pentru ca după numai câteva minute să solicite insistent date despre pneuri.

Brawn a admis că gestionarea relaţiei cu Hamilton se dovedeşte destul de dificilă din acest punct de vedere, dar a negat existenţa unor probleme. "Abia ne obişnuim să lucrăm cu Hamilton. Nu constituie o problemă", a adăugat el.

Via Motorsport

  • maestrii, marţi, 19.11.2013 15:23

    Bine ca l-ati sabotat pe hamilton pana acum, cand ati vazut ca pierdeti locul 2 i-ati schimbat sasiul si acesta a raspuns pozitiv castigand chiar cu rezerve in fata lui alonso, obiectivul mercedes este nico rosberg si astfel britanicul a fost scos din lupta pt locul 2, sa vedem la anul ce comportament va adopta echipa fata de lewis, acum pe brawn il doare de rbr sau spera sa ajunga la ei? Sa stea calm in banca lui, la rbr exista newey!

  • JugaruGabi, marţi, 19.11.2013 15:29

    Rosberg a fost uneori mai bun ca Ham, Ham a fost mai bun ca Rosberg uneori. Mai usor cu declaratia asta, maestre. Sa nu uitam ordinele de echipa din Malaezia, cand Ham a fost favorizat de "Sir" Brawn si nu i-a permis lui Rosberg sa il depaseasca.

  • maestru, marţi, 19.11.2013 17:49

    ce aberezi ba?! unde ai vazut tu sa fie favorizat rosberg? Mai mult ca sigur ei sant mai preocupati cu ham decat cu rosb. Fii serios!

  • ION, marţi, 19.11.2013 20:34

    da, newey.. bun.. dar mai bun ca el a fost rory byrne sud africanul care a lucrat la ferrari cu brawn si alison..perioada shumi.... rory s-a intors la ferrari, anul viitor va fi altceva

  • sumi, miercuri, 20.11.2013 14:34

    de acord cu tine Ion si daca ar fi dupa mine l-as aduce inapoi si pe brawn cu shumi secund

  • ion, joi, 21.11.2013 19:37

    da sumi, asa este.. si eu la fel.. daca nu ai ingineri inteligenti care sa aiba o sclipire sa faca diferenta e f greu.. toti sunt buni ca nu degeaba sunt acolo, se bat la sutimi de secunda, dar mai trebuie ceva... rory, welcome back..