Brawn: "Surprizele vor alunga fanii Formulei 1"

Publicat miercuri, 22.08.2012 14:53 de Daniel Popescu

Ross Brawn avertizează că un număr prea mare de rezultate surprinzătoare prezintă riscul de a îndepărta fanii de Formula 1.

Sezonul 2012 este unul dintre cele mai imprevizibile din ultimii ani, după ce şapte piloţi au câştigat în primele şapte Mari Premii, în primul rând ca urmare a noilor pneuri Pirelli.

Chiar dacă acest lucru aduce spectacol pe circuit, Ross Brawn, şeful Mercedes AMG, avertizează că fanii se vor îndepărta încet-încet de Formula 1 dacă echipele care deţin cele mai competitive monoposturi nu reuşesc să câştige.

"În sporturile cu motor nu putem avea rezultate întâmplătoare, nu putea avea perioade în care să nu ştim cine va câştiga. Poţi munci din greu pentru a îmbunătăţi monopostul, dar să nu fii competitiv pentru că monopostul nu se potriveşte condiţiilor. Nu aici vrem să ajungem. Într-o anumită măsură se pare că lucrurile se clarifică, dar diferenţele pe care le remarcăm la cei doi piloţi dintr-o echipă sunt încă curioase. Într-un weekend, la Red Bull domină aproape autoritar Mark Webber, iar în weekendul următor este Sebastian Vettel, dar nimeni nu înţelege cu adevărat de ce", a declarat britanicul.

Cu toate acestea, situaţia a început să se limpezească în ultima perioadă, iar cel mai bun exemplu este Fernando Alonso, care a obţinut două victorii şi un loc doi în ultimele patru curse dinaintea pauzei de vară.

"Începe să apară un model pe măsură ce toţi devenim competenţi în privinţa pneurilor. Bănuiesc că asta se va întâmpla şi, atât timp cât se întâmpla, este bine. Dar nu vrem că rezultatele să fie întâmplătoare. Trebuie să existe un model. Trebuie să existe o echipă sau două care să fie punctele de referinţă, iar ceilalţi trebuie să încerce şi să aspire să le învingă", a adăugat el.

Via SkySports

  • MSC, miercuri, 22.08.2012 16:08

    Brawn, fa bine si pune-ti la punct echipa ca e varza in curtea ta!Iar fanii Schumacher te injura pe tine nu pe altcineva.Daca nu vrei surprize atunci inseamna ca nu mai vrei sa castigi nicio cursa in 2012.

  • lotzy, joi, 23.08.2012 12:51

    nu stiu de ce ar fi mai interesant daca fiecare cursa ar fi castigata doar de 2 piloti si ai sti inainte de cursa cine va castiga, sezonul trecut a fost mult mai plictisitor ca acesta. ii mult mai bine asa din punctul de vedere al spectacolului