Bridgestone, convinsi sa ramana in Formula in 2011?

Publicat marţi, 23.02.2010 14:36 de Mircea Meșter

Sefii Formulei incearca sa ii intoarca din drum pe oficialii Bridgestone, care si-au anuntat retragerea din Marele Circ incepand cu sezonul urmator.

Oficialii Formulei 1 vor sa ii convinga pe cei de la Bridgestone sa ramana in Formula 1 si dupa 2010, dupa ce japonezii au anuntat oficial ca acesta va fi ultimul sezon in care vor furniza pneuri pentru echipele din Marele Circ.

Dupa ce echipele au anuntat ca sunt "foarte ingrijorate" de situatia pneurilor pentru 2011, diriguitorii Marelui Circ incearca sa taie costurile implicarii unui furnizor de pneuri in Formula 1 pentru a-i intoarce din drum pe cei de la Bridgestone, care la aceasta ora cheltuie 55 de milioane de euro pe sezon.

In conditiile in care Bridgestone va ramane pe pozitii, japonezii ar putea sa fie inlocuiti de producatorii coreeni Kumho sau Hankook, Michelin exprimandu-si de asemenea dorinta de a reveni in Formula 1 in conditiile in care organizatorii Marelui Circ vor da dovada implicarii lor in procesul de "reducere a emisiilor masinilor de Formula 1 prin pneuri mai ecologice".

Bridgestone se afla in Formula 1 din 1997, japonezii fiind unic furnizor de pneuri in perioada 2008-2010, dupa retragerea Michelin.