Bridgestone, luati prin surprindere de vremea rece

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 12:57 de Daniel Popescu

Bridgestone au recunoscut ca pneurile aduse la Istanbul cauzeaza probleme pilotilor din cauza temperaturilor neobisnuit de scazute.

Mutarea cursei de la Istanbul din luna august in luna mai a condus la temperaturi mai scazute, insa acestea sunt mult mai mici decat cele anticipate de inginerii unicului furnizor de pneuri din Formula 1.

In cele trei sesiuni de antrenamente libere din acest weekend pneurile medium au suferit granulari succesive, iar pilotii au reusit cu greu sa aduca pneurile hard la temperatura optima. Bridgestone au admis ca strategia lor a dat gres si ca ar fi trebuit sa aduca in Turcia pneurile soft.

"Credeam ca va fi mai clad in Turcia in luna mai, dar vantul este foarte rece, asa ca temperaturile nu sunt foarte ridicate in acest moment", a declarat directorul de dezvoltare a pneurilor din cadrul Bridsgestone, Hirohide Hamashima. "Este cu 10-15 grade mai frig decat ne asteptam, asa ca mai ales pneurile medii sufera de granulare in primele 10 tururi, apoi aceasta dispare gradual. De asemenea, generarea aderentei pentru pneurile hard este mult mai dificil de realizat, dar momentan acestea arata bine. Cred ca sezonul viitor vom aduce pneurile soft".

  • aurelgales, sâmbătă, 10.05.2008 13:22
    Pneuri

    Ce simplist si nevinovat!! E,totusi, Formula 1 si aceasta atitudine numai responsabilitate nu arata."Credeam ca va fi mai cald..." ce nostim !?

  • radcargt08, sâmbătă, 10.05.2008 13:40
    A TRANSMIS.. METEOROLOGUL DE SERVICI ..bridgestone,,:))

    dc asa zice..oficiali BRIDGESTONE,,"Credeam ca va fi mai clad in Turcia in luna mai, dar vantul este foarte rece, asa ca temperaturile nu sunt foarte ridicate in acest moment''' eu credeam..ca se uita inainte..pe google earth weather...sau se uita la vreme.. poate4 vedem iar o cursa gen NURBURGRING 07...IN REST RECOMAND www.veohtv.com..pt a viziona..cursele cu comentariul ITV..FORTZA FERRARI

  • livelyF1, sâmbătă, 10.05.2008 23:41
    ...

    ni s-a tradus gresit si din cine stie din ce surse; singurele declaratii oficiale bridgestone sunt: vineri: Hirohide Hamashima - Director of Bridgestone Motorsport Tyre Development: "Temperaturile au fost considerabil mai scazute fata de Marile Premii ale Turciei din trecut, dar ne asteptam la asta avand in vedere schimbarea datei. Pneurile medium au granulat mai mult decat in trecut, mai ales cele montate pe roata dreapta fata. Totusi, pista a fost foarte 'verde' astazi, nu s-a rulat mult inainte de acest weekend, si ne putem astepta la o imbunatatire din acest punct de vedere maine si duminica. Astfel ca ar trebui sa vedem performante si mai ridicate pentru ambele specificatii de pneuri." si sambata: Hirohide Hamashima - Director of Bridgestone Motorsport Tyre Development: "Diferentele intre cele doua compozitii au fost mici astazi, dar specificatia medium a fost mai rapida. Circuitul si-a imbunatatit nivelul de aderanta fata de ieri, in ciuda ploii pe care am avut-o, dar inca nu e atat de aderent precum anticipam. Pilotii au raportat faptul ca au intampinat probleme de manevrabilitate in sesiunile de astazi. Nu suntem siguri ca aceasta lipsa de aderenta vine de la nerularea suficienta pe pista sau de la temperaturile mai scazute fata de luna august, chiar daca a fost mai cald decat ieri. Daca si maine vremea va fi similara, nivelul de aderenta ar trebui sa se imbunatateasca si mai mult si decizia in privinta compozitiei cu care se va incepe cursa va fi extrem de importanta pentru echipe. Suntem multumiti de cele doua tipuri de pneuri pe care am decis sa le alocam acestei curse. Din cauza virajului opt si din cauza fenomenului de granulare care se intensifica aici, nu era o idee buna sa aducem compozitii mai moi din gama noastra."

  • daniel.popescu, duminică, 11.05.2008 11:40
    @livelyf1

    Declaratiile oficialului Bridgestone din aceasta stire au fost facute sambata si sunt cat se poate de veridice. Sursa de pe care a fost preluata stirea este la fel de autentica: www.autosport.com.

  • livelyF1, duminică, 11.05.2008 14:10
    @daniel.popescu

    nu spun ca autosport nu reprezinta o sursa autentica; poate ca ajuta sa fie data si sursa in articol. in plus, pe site-ul ce inseamna practic birou de presa al bridgestone exista doar cele doua declaratii.

  • Mircea Mester, duminică, 11.05.2008 14:17
    @livelyf1

    Daca am publica doar reactii si declaratii oficiale am scrie cate o stire la trei zile si cateva mii in fiecare weekend de cursa. Formula 1, la fel ca si celelalte sporturi, se misca si prin interviuri, declaratii personale, chiar zvonuri, unele mai autoentice, altele mai putin autentice. De obicei, nimeni nu va risca insa publicand stiri inventate. Mai ales intr-un domeniu atat de strict.Merci.

  • livelyF1, duminică, 11.05.2008 23:49
    @mircea mester

    hai ca nu mai continuu. merci si eu!