Bridgestone refuza amanarea eliminarii huselor

Publicat miercuri, 04.06.2008 14:28 de Daniel Popescu

Bridgestone sunt pe cale sa refuze solicitarea echipelor de a amana eliminarea huselor pentru pneuri pana in 2010.

Pilotii se tem ca diferentele de temperatura dintre pneurile slick reci si calde sunt foarte mari, ceea ce ar putea cauza probleme de siguranta. Acesta lucru se datoreaza faptului ca husele pentru pneuri vor fi eliminate din Formula 1 incepand din sezonul urmator.

Echipele au cerut furnizorului oficial de pneuri amanarea acestei decizii pana in 2010, insa Bridgestone au refuzat, considerand ca ingrijorarile echipelor nu au fundament real. Directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor din cadul Bridgestone, Hirohide Hamashima, explica motivele care au stat la baza acestei decizii.

"Bridgestone a informat FIA ca avem incredere ca putem produce specificatii bune pentru pneuri in ceea ce priveste aderenta si manevrabilitatea fara huse".

Acesta considera ca unele echipe se tem ca rivalii ar putea avea un avantaj competitiv pentru ca vor rula pneurile la o presiune mai mica decat cea recomandata de Bridgestone pentru cele slick. "Ingrijorarea reala este presiunea minima", a mai spus Hamashima. "Sunt ingrijorati de presiunea minima. Vom sugera o presiune minima echipelor pentru ca am dori ca pneurile sa fie sigure, dar unele echipe vor risca si vor trisa. Alte echipe sunt ingrijorate din aceasta cauza, asa ca doresc mentinerea huselor".

Unul dintre pilotii care si-au exprimat ingrijorarea despre aceste lucruri este Nico Rosberg, care a precizat ca GPDA se va implica in acest caz. "Nu vorbim despre curse, ci despre supravietuire", a spus el referindu-se la dificultatile pe care le intampina un pilot la primul tur de pista cu pneuri reci. "Este vorba doar despre supravietuire si asta este ridicol. Trebuie sa faca ceva cu pneurile. Nu asa ar trebui sa fie lucrurile. Poti avea pneuri reci, dar nici chiar asa".