Bruno Senna, in fata primului test in Formula 1

Publicat luni, 03.11.2008 18:20 de Mircea Meșter

Bruno Senna, vicecampionul din GP2, va participa, pentru prima data in cariera sa, la un test cu un monopost de Formula 1. Nepotul regretatului Ayrton Senna va pilota unul dintre monoposturile Honda la testele private care vor avea loc intre 17 si 19 noiembrie la Barcelona.

"Suntem fericiti ca ii putem da lui bruno oportunitatea de a testa cu noi, in conditiile in care testam in continuare toate optiunile disponibile in randul pilotilor pentru sezonul viitor"

, a declarat Ross Brown, seful echipei nipone.

Fostul "cap limpede" al celor de la Ferrari continua: "Dupa un an impresionant in GP2, aceasta ar putea fi sansa lui bruno de a demonstra ca e gata sa faca pasul spre Formula 1. Obiectivul nostru este o linie 2009 formata din cei mai buni piloti disponibili la ora actuala pe piata. In aceste conditii, evaluarea lui Bruno va fi extrem de riguroasa. Suntem foarte nerabdatori sa vedem cum se misca. In urmatoarele doua saptamani, bruno va petrece mult timp cu noi la baza din Brackley, muncind alaturi de inginerii nostri si la simulator pentru a ne asigura ca e pregatit cu adevarat de acest test important", spune Brawn.

Bruno Senna, care a implinit 25 de ani, asteapta, la randul sau, cu foarte mare interes acest test: "In mod evident, sunt extrem de nerabdator sa incep primul meu test in Formula 1 iar aceasta oportunitate a celor de la Honda este un vis devenit realitate. Desi nu sunt decat in al patrulea meu an in motorsport, mi-am dorit intotdeauna sa testez un monopost de Formula 1. Sunt gata pentru aceasta provocare", spune Senna.

  • DRAKo, luni, 03.11.2008 18:39
    PUSESEM UN PARIU CU CINEVA

    Rog userul in cauza sa ma contacteze pentru a-i face cinste cu o bere

  • scuderia, luni, 03.11.2008 21:15
    @bruno

    poi bruno senna nu a primit parca de la toro rosso o oferta de 14 mil $$$???...poi ham k ii campion mondial are parca 22 mil$$$...nu ii prea mult?

  • alecstm, marţi, 04.11.2008 11:18
    @scuderia

    e o aberatie, cine ii da unui pilot debutant atatia bani? eventual 1.4 mil. (eu zic ca o fost o greseala)