Button: "Ordinele de echipă, secretul succesului în Formula 1"

Publicat luni, 03.10.2011 15:04 de Daniel Popescu

Jenson Button consideră că o echipă are şanse mai mari să câştige titlul mondial dacă utilizează ordine de echipe, însă susţine că McLaren nu face parte din această categorie.

Utilizarea ordinelor de echipa a fost legalizată începând din acest sezon pentru prima oară după 2002, în special ca urmare a numeroaselor polemici apărute după Marele Premiu al Germaniei din 2010, în care Felipe Massa i-a cedat poziţia de lider lui Fernando Alonso.

Favorizarea unui pilot în defavoarea coechipierului său rămâne permanent un subiect aprins de discuţie printre fanii Formulei 1, iar Ferrari a fost în mod tradiţional una dintre echipele care a pus interesul team-ului mai presus decât interesul pilotului. Jenson Button se numără la rândul său printre piloţii care cred că ordinele de echipă pot ajuta echipele să-şi îndeplinească mai uşor obiectivele, însă insistă că McLaren nu face parte dintre acestea.

"Probabil că cea mai bună modalitate pentru o echipă de a câştiga titlul mondial ar fi să aibă un pilot numărul 1 şi un numărul 2 care să fie fericit să fie numărul 2. Asta nu se întâmpla la McLaren", a declarat pilotul echipei McLaren pentru publicaţia germană Die Welt.

Nu în ultimul rând, Button a avut o replică şi pentru fostul pilot Eddie Irvine, care l-a catalogat recent drept "cel mai bun pilot numărul 2". "Comentariile lui sunt foarte drăguţe. Tot ce pot să spun este că a fost distractiv să câştig titlul mondial şi sper să o fac din nou", a precizat el, referindu-se aparent la faptul că Irvine nu a obţinut niciun titlu mondial.

Via | GMM

  • di_frera, luni, 03.10.2011 20:35
    ..."iar Ferrari a fost în mod tradiţional"...

    De pe vremea cui (oare?!) s-au naravit la astfel de demersuri, daca tot vorbim despre Ferrari? Toti ceilalti sunt...basma curata!!!