Button: "Titlul lui Alonso va fi contestat pentru ordinele de echipa"

Publicat marţi, 09.11.2010 14:42 de Daniel Popescu

Jenson Button consideră că Fernando Alonso va fi contestat puternic dacă va câştiga titlul mondial cu o diferenţă mai mică de 7 puncte.

Ordinele de echipa prin care Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Germaniei din luna iulie continuă să fie reprezentative pentru sezonul 2010, cel puţin în opinia fostului campion mondial Jenson Button.

Pilotul echipei McLaren consideră că cele 7 puncte suplimentare câştigate de spaniol ar putea devaloriza evntualul titlu pe care acesta îl poate cuceri duminica la Abu Dhabi, dacă diferenţa faţă de principalul său rival nu va fi mai mare.

"Sper doar că, dacă el câştigă, să o facă printr-o diferenţă mai mare de 7 puncte. Unii vor fi dezamăgiţi cu ceea ce s-a întâmplat la Hockenheim şi se vor întreba dacă merită titlul", a declarat britanicul.

Controversele de la Hockenheim au reapărut în atenţia presei internaţionale după ce Red Bull a decis să nu utilizeze ordine de echipa în finalul sezonului, chiar dacă riscă să piardă titlul mondial chiar în favoarea lui Alonso. De altfel, Button se declară un admirator al politicii de imparţialitate pe care a impus-o Dietrich Mateschitz la echipa austriacă.

"Sincer, nu-mi pasă cine câştigă. Dar îmi place felul în care Red Bull îşi lasa piloţii să lupte. Aşa ar trebui să stea lucrurile. Te lupţi pe tot parcursul carierei pentru a ajunge în Formula 1, pentru a avea un monopost bun, pentru a câştiga curse. Dacă ai încă o şansă să câştigi titlul mondial, ar trebui să ai oportunităţi egale şi este bine ca ei au spus că asta este important. Nu ştiu cine va câştiga, este foarte echilibrat. Aş spune că este între Mark Webber şi Alonso", a mai precizat el.

Piloţii nominalizaţi de Button au cele mai mari şanse să cucerească titlul. În schimb, Vettel trebuie să câştige şi să spere că Alonso va termina cel mult pe locul 5 pentru a-şi adjudeca trofeul.

Via | Daily Telegraph

  • RBR, marţi, 09.11.2010 14:54
    Lasa frustrarea, Button

    Button isi pledeaza cauza, deja pierduta la Mclaren.Este pilotul nr.2 si asa va ramane cata vreme il are pe Hamilton coechipier.Cand Whitmarsh sugera ca Button ar trebui sa-l ajute pe Hami a refuzat, cica ar avea sanse matematice.Sanse matematice are si Senna sa castige campionatul in 2011.Button uita ca anul trecut ii cerea lui Brawn suport din partea echipei..inclusiv a lui Bari.

  • iulian, marţi, 09.11.2010 15:24
    cata nesimtire

    si daca castiga vetel sau weber tot faci contestatie? ce tampit copil poate fi individul ista

  • toreador023, marţi, 09.11.2010 16:06
    mda

    deocamdata Button si altii...is preocupati mai mult cu comentariile..decit sa-si faca griji pt altii, mai bine si-ar face griji lui...nu de alta, da situatia nui prea roz la dinsu. Asta se refera si la altii...care isi dau cu parerea...ce si cum ii mai bine...

  • Spartanu, marţi, 09.11.2010 16:35
    FORZA FERRARI!

    button este invidios ca nu mai are sanse la titlu,de aceea a dat declaratia asta.in plus m-as bucura sa castige alonso campionatu la 7 puncte,ca sa le fie ciuda unora.in plus button nu ar trebui sa comenteze ca si el o fost ajutat de barrichello la brawn gp.

  • ctlnmihai, marţi, 09.11.2010 17:11
    Button

    E o declaraţie de bun simţ..nu cred că el va fi afectat dacă Alonso va câştiga la o diferenţă mai mică de 7 puncte ,dar fanii F1 minus 99 ,9 din fanii Ferrari şi fanii Alonso , vor rămâne dezamăgiţi..dar indiferent de ce se va întâmpla duminică noi să fim sănătoşi...

  • michael_schumacher, miercuri, 10.11.2010 10:05
    Schumy fan 4 ever

    @ctlnmihai Din pacate ai vazut si tu pe automarket, fanii Ferrari si mai ales fanii Alonso se complac cu aceasta "performanta" si mai trist se mandresc asa ca... ce sa mai vorbim... Ma refer la majoritatea fanilor mentionati mai sus. Scuze pentru restul (ca v-am pus in aceeasi categorie) si respect!

  • ctlnmihai, miercuri, 10.11.2010 11:36
    michael_schumacher

    ştiu... plus că jignesc pe cei care care nu sunt de acord cu ei...

  • michael_schumacher, miercuri, 10.11.2010 12:02
    Schumy fan 4 ever

    Pai mi se pare si normal. Adica nu au bunul simt candd li se pare normal ce s-a intamplat in Germania si ti se pare ca ai doare in cot de ceilalti pasionati sau fani ai F1. Nu sunt in stare sa aduca argumente la afirmatiile lor, insa gasesc de fiecare data ceva de comentat la ale noastre...

  • ctlnmihai, miercuri, 10.11.2010 12:11
    michael_schumacher

    ,,cine nu e cu noi e împotriva noastră'' dar asta este ..noi să fim sănătoşi

  • michael_schumacher, miercuri, 10.11.2010 12:16
    Schumy fan 4 ever

    trebuie sa ne respectam unii pe altii parerile nu sa ni le impunem. asta cred unii si este foarte trist...

  • lev, miercuri, 10.11.2010 13:12
    Si titlul lui Button

    este contestat pentru ca n-a avut cu cine sa se bata.

  • mobius, miercuri, 10.11.2010 13:45
    pareri personale

    Alonso, asa cum am mai spus-o si dupa cum au mai spus-o multi este cel mai bun pilot de pe grila de start si cu exceptia lui Schumacher si cel mai titrat. Il apreciez atat ca pilot cat si ca om, a fost intotdeauna deschis si direct, nu a acceptat compromisul niciodata iar declaratiile sale au fost de bun simt si la obiect. Cu cat este mai aproape de al treilea titlu cu atat potentialii perdanti il contesta mai mult, evocand tocmai un episod care nu influenteaza in nici un fel situatia lor in clasament si care a fost incheiat oficial cu o decizie din partea FIA. Inainte, la si dupa Hokenhaim, toata lumea a vazut foarte clar ca Alonso a fost cu mult mai rapid decat Massa. La Hokenhaim, avand in vedere precedentele curse, i s-a sugerat lui Massa doar sa nu il sicaneze pe Alonso, pentru ca ere evident pentru toata lumea ca acesta il va depasi. Maniera in care a procedat Massa il descalifica, iar pentru prejudiciul adus echipei ar fi trebuit ca Ferrari sa-l concedieze imediat. Nu a facut-o din probabil multe motive care nu tin de meritele lui Massa. In incheiere nu mai spun decat ca daca Red Bull nu l-ar fi favorizat pe Vettel prin ordine de echipa, acum Webber ar fi fost deja campion mondial.