Button vrea să aplice strategia câştigătoare a lui Red Bull

Publicat marţi, 11.10.2011 13:24 de Daniel Popescu

Jenson Button vrea să câştige şi ultimele patru curse ale anului pentru a pleca cu prima şansă la titlul mondial în sezonul 2012.

Red Bull Racing a dominat autoritar sezonul 2011 al Formulei 1 şi l-a încoronat drept campion pe Sebastian Vettel cu patru etape înainte de final, însă rivalii de la McLaren şi Ferrari au demonstrat la Suzuka că au micşorat diferenţa faţă de austrieci.

După ce a câştigat în Japonia, Jenson Button a dezvăluit că va încerca să câştige titlul mondial anul viitor aplicând aceeaşi strategie pe care a avut şi Red Bull în 2009-2010. La vremea respectivă, acelaşi Button a câştigat titlul cu Brawn GP, însă Red Bull a avut monopostul mai bun în ultima parte a sezonului înainte de a cuceri ambele trofee un an mai târziu.

"Obiectivul nostru este să luptăm pentru victorie în toate cele patru curse care au mai rămas şi cred că suntem capabili să facem asta. Dacă putem realiza asta, este un fundament fantastic pentru anul viitor. Trebuie să începem în forţa sezonul 2012 şi cred că aceasta este cea mai bună metodă, să terminăm sezonul pe o pantă ascendentă. Red Bull a făcut asta în ultimii doi ani. Trebuie să facem şi noi acelaşi lucru", a declarat britanicul la finalul cursei de la Suzuka.

Rezultatele obţinute recent de Button nu au trecut neobservate de oficialii echipei McLaren, care sunt impresionaţi de parcursul excelent al britanicului. "Cred că Button pilotează mai bine decât l-am văzut vreodată. Este în formă bună şi este extrem de motivat", a precizat Martin Whitmarsh, şeful echipei britanice.

Via | Reuters

  • ctlnmihai, marţi, 11.10.2011 13:35
    Button

    Nu e o regula chestia asta..Ferrari cu Alonso au fost cat pe ce sa castige anul trecut titlul la piloti si in anul urmator au mers mai prost ..Mclaren trebuie sa construiasca un monopost care sa castige din prima cursa