Button vrea sa continue alaturi de Barrichello

Publicat vineri, 07.11.2008 17:34 de Daniel Popescu

Jenson Button spune ca are nevoie de experienta lui Rubens Barrichello si in sezonul urmator al Formulei 1.

Honda Racing a anuntat in ultimele zile testarea mai multor piloti tineri, cu scopul de a-i evalua in perspectiva unui post de pilot titular.

Este vorba despre vice-campionul GP2, Bruno Senna, si de pilotul de teste al echipei Renault, Lucas di Grassi.

Cu toate acestea, Button incearca sa-si convinga echipa sa il pastreze pe Barrichello si pentru sezonul urmator, intrucat are nevoie de experienta acestuia. Intrebat daca Honda are nevoie de doi piloti experimentati pentru 2009, englezul a replicat:

"Cu siguranta, mai ales cu noul regulament. Sunt atat de multe modificari aerodinamice la masina si exista si noul sistem KERS si pneurile slick, astfel ca vor avea nevoie de mult feedback din partea noastra. Si nu cred ca vom avea prea mult feedback cu un pilot nou. Dar nu sunt eu cel care decide".

Button considera ca Barrichello trece printr-o perioada foarte buna, insa a admis ca testarea unor piloti tineri este importanta pentru Honda. "Este interesant pentru echipa si le ofera acestora o sansa", a adaugat Button. "Cred ca este important sa testezi piloti neexperiemntati pentru a vedea cat de rapizi sunt pentru ca nimeni nu ii stie. Senna aproape a castigat GP2, a terminat in spatele lui Pantano, care este acolo de 10 ani, dar poate fi surprinzator de rapid intr-o masina de F1, nu stim".

Button nu si-a prelungit inca intelegerea cu Honda, insa potrivit surselor citate de publicatia Autosport cele doua parti au ajuns deja la o intelegere. "Nimic nu este decis sau semnat, dar echipa stie cum ma simt si cred ca stiu cum se simte echipa. Sper sa rezolvam lucrurile curand", a incheiat Buttton.

  • michelle_b, vineri, 07.11.2008 18:02
    Dani

    corecteaza pls la titlu: Barrichello si in text: Lucas di Grassi :D

  • daniel.popescu, vineri, 07.11.2008 18:06
    @michelle_b

    Thanks, am corectat.

  • michelle_b, vineri, 07.11.2008 18:17
    Dani

    anytime :P

  • ivanoff, luni, 10.11.2008 15:24
    @daniel.popescu

    Draga "Admin",sunt f interesat in a intra in posesia unei "Enciclopedii Formula 1",chiar dc nu am fost unul dintre fericitii castigatori ai ei,sunt interesat in a o cumpara... M-ai putea ajuta?