Cariera lui Hamilton va fi gestionată de fostul manager al lui Hakkinen

Publicat joi, 09.02.2012 17:21 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton vrea să pună capăt numeroaselor controverse din sezonul trecut după ce Didier Coton, fostul manager al lui Mika Hakkinen, a fost desemnat să-i gestioneze cariera.

Lewis Hamilton va beneficia în sezonul 2012 de serviciile unui manager cu o vastă experienţă în Formula 1. Compania XIX Entertainment, cu care pilotul echipei McLaren a semnat un contract de impresariat, l-a desemnat pe Didier Coton să se ocupe de cariera pilotului care a câştigat titlul mondial în 2008.

Coton este o personalitate cunoscută în Formula 1, întrucât a gestionat cariera dublului campion mondial Mika Hakkinen în cea mai mare parte a perioadei în care finlandezul a concurat în Formula 1.

"Simon Fuller (n.r - proprietarul XIX Entertainment) este determinat să creeze o echipă care mă va ajuta să-mi ating ambiţiile pentru 2012. Alegerea lui Cocon consolidează puterea actuală a XIX şi sunt încântat să fac parte din echipă. Sunt optimist în privinţa sezonului pe care îl avem în faţă şi abia aştept să începem", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Associated Press.

Un alt pilot care şi-a schimbat managerul înaintea sezonului 2012 este Heikki Kovalainen. Pilotul echipei Caterham va fi manageriat în 2012 de compania IMG Worldwide, aceeaşi care a gestionat carierele unor piloţi precum Ayrton Senna, Alain Prost sau Jackie Stewart. Managerul desemnat pentru pilotul finlandez este Martin Anayi.