Caterham şi Marussia au vrut să fuzioneze în iarna anului trecut

Publicat vineri, 22.03.2013 11:12 de Daniel Popescu

Caterham şi Marussia au confirmat că au negociat o fuziune în iarna anului trecut ca reacţie la problemele financiare pe care le întâmpină în special echipa rusă.

Formula 1 a fost la un pas să aibă numai 10 echipe în acest sezon, întrucât pe lângă falimentul celor de la HRT şi cei de la Marussia au încercat o fuziune cu Caterham.

Cele două echipe care s-au luptat pentru locul 10 în clasamentul constructorilor au încercat să găsească o soluţie pentru a reduce costurile şi a supravieţui într-un climat economic dificil. În cele din urmă, Marussia nu a fost de acord cu condiţiile impuse de Caterham, astfel că ideea a eşuat.

"Caterham poate confirma că a purtat discuţii cu Marussia în preajma Crăciunului din 2012 pentru o posibilă fuziune. Echipa a făcut o propunere de natură tehnică şi operaţională, însă a devenit clar imediat că nu poate exista o soluţie benefică pentru ambele părţi", a precizat echipa într-un comunicat transmis publicaţiei ESPNF1.

Informaţiile despre posibila fuziune au fost confirmate şi de Graeme Lowdon, directorul sportiv al celor de la Marussia.

"Pot să confirm că discuţiile au avut loc. Nu am fost implicat în ele, dar concluzia a fost inacceptabilă pentru acţionarii noştri, aşa că nu s-a întâmplat nimic", a precizat el pentru SkySports.

Echipele nu au dorit să explice motivele pentru care nu au ajuns la un acord, însă cel mai probabil Caterham ar fi dorit să păstreze monopostul şi fabrica, astfel că Marussia ar fi fost mai practic absorbită de echipa britanică. Avantajul unei fuziuni era ca nouă echipă rezultată ar fi avut practic garantat locul 10 în clasamentul constructorilor şi banii aferenţi acestuia din drepturile TV.

Negocierile cu Caterham reprezintă unul dintre motivele pentru care Marussia nu a semnat încă niciun acord comercial cu Bernie Ecclestone, informaţie dezvăluită chiar de britanicul de 82 de ani.

"Am totul pregătit pentru ei pentru a semna acum. Nu este o problemă. Dar ei nu au fost mulţumiţi şi aproape că au fuzionat cu Caterham, iar asta m-a determinat să mă întreb ce se întâmplă", a precizat el pentru The Times.

Via ESPNF1