Circuitul de la Shanghai va fi inspectat în martie

Publicat miercuri, 19.01.2011 16:38 de Daniel Popescu

FIA va inspecta circuitul de la Shanghai în luna martie, după ce chinezii vor îmbunătăţi sistemul de drenaj până la sfârşitul lunii februarie.

Marele Premiu al Chinei a fost inclus în calendarul sezonului 2011 al Formulei 1 cu titlu propvizoriu, ca urmare a faptului că licenţa circuitului de la Shanghai a expirat.

FIA a solicitat organizatorilor să îmbunătăţească sistemul de drenaj şi suprafaţa pistei înainte de a acorda o noua licenţă, iar chinezii susţin că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie.

"Circuitul de la Shanghai a confirmat că toate lucrările solicitate de FIA vor fi începute şi încheiate până la sfârşitul lunii februarie. Înainte ca o nouă licenţă să fie atribuită, FIA va efectua inspecţia finală în martie", a declarat un purtător de cuvânt al forului mondial.

Marele Premiu al Chinei va fi a patra dintre cele 20 de etape a sezonului 2011 şi va avea loc în 17 aprilie. Evenimentul a atras un număr foarte mic de spectatori la ultimele ediţii, însă importanta acestuia este ridicată, datorită interesului economic pe care îl au constructorii din Formula 1 pe piaţa din China.

Via | Reuters