Circuitul de la Silverstone va fi modificat pentru 2010

Publicat joi, 11.02.2010 17:31 de Daniel Popescu

Marele Premiu al Marii Britanii se va desfasura pe o versiune mai lunga a circuitului de la Silverstone pentru a imbunatati sansele de depasire.

Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii au confirmat joi ca circuitul de la Silverstone va beneficia de o noua versiune pentru cursa din acest an. Noul layout a fost denumit "Arena" si este planuit inca de anul trecut pentru competitia MotoGP, insa organizatorii au primit acceptul FIA de a utiliza acest design si pentru cursele de Formula 1.

Noul layout Arena va mari lungimea totala a circuitului de la Silverstone cu 760 de mteri, de la 5141 metri la 5901 metri, iar pilotii vor avea nevoie de aproximativ patru secunde mai mult pentru a completa un tur de pista. Modificarea a fost realizata cu scopul de a spori oportunitatile de depasire si este evidentiata in fotografia atasata printr-un cerc de culoare gri inchis.

Pe langa modificarea circuitului, reprezentatii de la Silverstone afirma ca vor moderniza paddock-ul si linia boxelor in perspectiva cursei din sezonul 2011. Marele Premiu al Marii Britanii este programat pentru 11 iulie.

Via | Silverstone