Circuitul de la Silverstone va include şi o pistă de karting

Publicat vineri, 08.07.2011 16:10 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii au anunţat că intenţionează să construiască o pistă de karting în interiorul circuitului de la Silverstone.

Circuitul de la Silverstone, gazda Marelui Premiu al Marii Britanii cel puţin până în 2026, a suferit numeroase modificări pe parcursul ultimelor doi ani.

Din 2010, circuitul beneficiază de o nouă secţiune, iar în acest an a fost inaugurat un nou paddock, care a condus inclusiv la schimbarea locului în care este amplasată linia de start-sosire.

British Racing Drivers' Club, proprietarii circuitului, nu se opresc însă aici şi au anunţat vineri un amplu proiect care prevede construcţia de hoteluri, o scenă pentru concerte sau showroom-uri pentru maşini. Totuşi, pentru fanii Formulei 1, principala atracţie o reprezintă construcţia unei piste de karting în partea de nord-est a circuitului propriu-zis de la Silverstone, unde tinerii vor avea ocazia să intre în lumea sporturilor cu motor.

Noul proiect este însă suficient de ambiţios pentru a necesita fonduri pe măsură, iar organizatorii au demarat deja căutările pentru investori dispuşi să acopere investiţiile.