Circuitul din New Jersey va fi o combinaţie între Spa şi Monaco

Publicat marţi, 25.10.2011 11:09 de Daniel Popescu

Circuitul de la New Jersey care va debuta în Formula 1 în 2013 va împrumuta elemente de la circuitele Spa-Francorchamps şi Monaco.

Primarul localităţii West New York din statul american New Jersey a confirmat luni planurile privind construcţia unui nou circuit care va debuta în Formula 1 în sezonul 2013, la scurt timp după apariţia speculaţiilor în presa internaţională.

Circuitul va fi construit la graniţa localităţile West New York şi Weehawken, de-a lungul Râului Hudson, iar configuraţia acestuia va împrumuta elemente specifice circuitelor de la Spa-Francorchamps şi Monaco.

"Circuitul va avea o configuraţie provocatoare. Mulţi îl compară cu Spa-Francorchamps, dar va avea şi emoţia de la Monaco", a precizat Joe DeMarco, un reprezentant al statului West New York, pentru agenţia de presă Reuters.

În plus, o parte din circuit va fi construit pe o autostradă cu două benzi, motiv pentru care accesul va fi foarte facil, iar hotelurile din zonă vor asigura cazarea fanilor. Intenţia este ca noul circuit să facă parte din calendarul Formulei 1 pentru cel puţin 10 ani. "Se intenţionează ca Marele Premiu să se desfăşoare pentru 10 ani, dar vor exista opţiuni care vor depinde de succesul evenimentului. Sperăm să fie un eveniment pe termen lung", a mai precizat DeMarco.

Potrivit ultimelor informaţii, numele oficial al evenimentului va fi Grand Prix of America, întrucât numele Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii este rezervat pentru cursa care va debuta anul viitor în Austin, Texas. Anunţul oficial privind includerea cursei de la New Jersey în Formula 1 începând din sezonul 2013 va fi făcut în cursul zilei de marţi.

Via | Reuters