Conferinta de presa: primele declaratii

Publicat joi, 15.03.2007 12:09

Fernando Alonso, Anthony Davidson, Robert Kubica, Felipe Massa si Alexander Wurz au participat astazi la prima conferinta de presa comuna oficiala a sezonului. Cei cinci s-au aflat in sala de conferinte a circuitului Albert Park din Melbourne. Iata cele mai interesante declaratii ale lor.

ALEXANDER WURZ (Williams)

"Sunt fericit ca m-am intors in Formula 1. Au fost cativa ani in care mi-a fost sters acest sport de pe creier si acum sunt gata sa reincep atacul."

"Sunt cam pretentios cu mine insumi si cu echipa astfel ca nu pot fi fericit cu rezultatele din testele de iarna si cred ca nimeni de aici nu poate fi fericit din moment ce intotdeauna intervine cate o problema noua. dar pentru asta sunt facute testele: impingi limitele tale si ale masinii la maximum. Insa cred ca suntem intr-o forma buna, mai buna decat a fost echipa anul trecut aici."

"Cred ca Ferrari si Spyker au pierdut multi ingineri din echipele trecute si, daca cei ramasi cunosteau la inceputul testelor mai bine pneurile Bridgestone si distributia maselor, acum lucrurile s-au echilibrat astfel ca toti incepem de la acelasi punct in Australia."

"Nu cred ca retragerea lui Schumacher va goni lumea din fata televizoarelor. Poate asta se va intampla la nivel local, in Germania, insa la nivel mondial nu cred. In plus, avem atatea talente care vin din urma, ca Fernando, care l-a batut pe Michael in ultimii doi ani, astfel ca nivelul este exterm de ridicat. Personal, nu ii voi simti lipsa lui Schumacher." 

ANTHONY DAVIDSON (Super Aguri)

"Suntem o echipa mica si muncim pana la epuizare pentru a pune lucrurile la punct. Nu este cea mai buna situatie in care s-ar putea afla un pilot insa cat timp am o masina identica cu a colegului meu, sunt fericit."

"Schimbarea pneurilor nu ne-a luat prin surprindere, desi masina noastra a fost construita initial pentru Michelin. Secretul consta in coborarea nivelului asteptarilor de aderenta. Daca te astepti la mai putina aderenta, totul este ok."

ROBERT KUBICA (BMW Sauber)

"Am avut anumite probleme de fiablitate in iarna insa in Bahrain am reusit sa parcurgem distante egale cu cele dintr-o cursa fara probleme, astfel ca este perfect posibil sa terminam o cursa intreaga."

"A trebuit sa imi adaptez stilul de pilotaj deoarece unghiul de bracare este mai mic decat anul trecut. Este foarte diferit din punctul meu de vedere insa se pare ca aceasta este solutia de pilotaj cu aceste pneuri, cel putin in cazul masinii noastre"

FELIPE MASSA (Ferrari)

"Fata de anul trecut am castigat multa experienta intr-o echipa de top ca Ferrari. A fost un an in care am invatat multe, cel mai important lucru fiind posibilitatea de a ma lupta la nivel inalt."

"Melbourne este un circuit pe care am avut mult ghinion in sezoanele trecute si sper sa trec peste asta in cursa care urmeaza."

"E normal ca lumea sa spuna ca suntem favoriti deoarece suntem rapizi tot timpul si cred ca testele de iarna au fost foarte bune pentru noi. Insa testele sunt teste iar cursele sunt curse si acum vedem exact ce am realizat. Sper sa ramanem pe aceeasi directie."

"La Ferrari s-au produs niste schimbari. Nu mai e Michael, nu mai e Ross (n.r. Ross Brawn), nu mai e Martinelli. Insa, daca privim cealalta parte a paharului, toata lumea din echipa este importanta, asa cum a fost si anul trecut. Vreau sa spun ca cei care au construit masina de anul trecut sunt aceiasi cu cei care au construit masina de anul acesta."

"Nu ma simt favorit si niciodata nu ma voi simti asa. Lucrurile se schimba repede in Formula 1 si cel mai important aspect este munca."

"In primul rand, Michael Schumacher este o legenda. A daruit multe Formulei 1si cred ca a fost cel mai complet pilot din acest sport. Toti ii vom simti lipsa, mai ales la inceputul sezonului. In timp, cand lupta va deveni pasionanta, cred ca ne vom obisnui fara Michael. Asta a fost situatia si cu ceilalti mari campioni si nu cred ca lucrurile vor fi altfel de aceasta data."

FERNANDO ALONSO (McLaren)

"E dificil si nu e deloc fair sa compari Renault cu McLaren. Asta pentru ca practic vorbim de echipe similare: ambele sunt foarte bune, profesioniste, vor totul si dispun de oameni competitivi. la McLaren am gasit o atmosfera excelenta, baietii sunt concentrati pe ce au de facut si vor sa recastige prima pozitie in Formula 1."

"E o mare diferenta intre pneurile Michelin si cele Bridgestone. Si asta simt toti. Am pierdut aderenta si performanta iar stilul de pilotaj este mai complex si putin diferit."

"Am disputat curse excelente la Melbourne. In 2005 am pornit al 16-lea si am terminat pe 3. Anul trecut am castigat. Insa in acest an totul este diferit iar cursele vor fi foarte deschise, cel putin la inceput."

"Nu stiu cum va fi fara Schumacher. Cred ca nuu ii voi simti lipsa."