Constructorul Renault nu regretă vânzarea echipei de F1

Publicat vineri, 01.10.2010 16:39 de Daniel Popescu

Constructorul Renault susţine că nu regreta vânzarea echipei de Formula 1, deşi aceasta a obţinut performante peste aşteptări sub patronajul lui Gerard Lopez.

Alături de Honda, BMW şi Toyota, Renault a fost unul dintre cei patru constructori care au părăsit Formula 1 într-un interval de numai 12 luni, vânzând 75% dintre acţiuni companiei Genii Capital conduse de omul de afaceri Gerard Lopez.

În mod surprinzător, echipa a obţinut rezultate mai bune în acest sezon comparativ cu ultimii trei ani, însă chiar şi în aceste condiţii francezii nu regretă tranzacţia făcută.

"Nu contează dacă echipa este deţinută de Renault, ci ca aceasta să fie condusă bine. Renault rămâne prezentă şi continuă să dezvolte motoare. În plus, Red Bull Racing, care este aproape să câştige titlul mondial, este echipată cu motoare Renault, iar asta demonstrează că suntem foarte prezenţi", a declarat Patrick Pelata, COO-ul Renault, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

În acest context, Renault a infirmat speculaţiile anterioare din presă internaţională potrivit cărora ar fi interesată să-şi răscumpere echipa în perspectiva sezonului 2011.

"Nu avem nicio intenţie să facem asta. Programul pentru F1 ne costă mai puţin decât înainte şi suntem mulţumiţi de rezultate şi de progresele echipei. Dar suntem aici să ajutăm, inclusiv prin dezvoltarea unui motor bun. Actuala conducere se descurcă bine, ceea ce înseamnă că putem fi mai des pe podium şi din când în când pe prima treaptă a acestuia", a mai precizat el.

Via | Autosport