Crismar56: "Mi s-a implinit visul de a vedea live o cursa de F1"

Publicat miercuri, 26.11.2008 12:15 de Daniel Popescu

Castigatorul F1 Champ 2008, Cristian Marin, a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu in care face cateva dezvaluiri interesante despre modul in care a castigat concursul.

Cristian Marin a reusit sa castige cea de-a doua editie a concursului F1 Champ, la capatul unui duel electrizant cu userul Dacia Logan Team pe parcursul ultimelor doua saptamani.

Cunoscut in comunitatea F1 Champ drept crismar56, Cristian Marin ne-a marturisit ca una dintre cele mai mari dorinte ale sale a fost sa vada pe viu o cursa de Formula 1. Visul va deveni realitate pe 7 iunie 2009, cand Cristian Marin va vedea live Marele Premiu al Turciei in cadrul unei excursii de doua persoane la Istanbul.

In interviul de mai jos, Cristian Marin ne-a oferit cateva raspunsuri legate de concursul F1 Champ 2008 si a facut cateva propuneri interesante pentru editia de anul viitor.

Cum ati aflat de concursul F1 Champ?

Despre concursul F1Champ am aflat navigand pe internet. Am vazut undeva reclama, am intrat pe site-ul Automarket si de atunci am ramas cu pagina de start pe Automarket.ro

Ce v-a determinat sa participati la acest concurs?

Sunt fan Formula 1 de vreo 15 ani, deci pentru ca deja era un hobby am hotarat sa particip la acest concurs. Aveam un vis de ceva vreame, acela de a vedea live o cursa de Formula 1. Premiul propus de Automarket era un vis nerealizat deci acest concurs era o oportunitate de a-mi realiza visul cu toate ca foarte mult timp nu am crezut ca voi castiga acest concurs.

Ce parere aveti despre schimbarile de regulament care au survenit in F1 Champ 2008 si, in principal, despre modulul de pariuri?

Schimbarile pe care le-ati facut odata cu editia 2008 au fost interesante si mi-au placut. Punctarea celui mai rapid tur doar cu 50 puncte a fost iarasi o schimbare buna pe care o cerusem inca de anul trecut. Modulul de pariuri imi place, si cu toate ca nu eu as fi castigat daca nu exista, mi-ar placea ca de la anul sa nu mai fie. Se fac multe pariuri la plezneala (exemplu pariul facut pentru cursa din Spania pentru prim abandon Alonso) si uneori daca ai bafta iti si iese, dar asa e in viata, iti trebuie si un pic de noroc.

Ce strategie aveati?

Urmareati stirile de pe site-urile internationale incercand sa anticipati ce stiri vor aparea pe site-ul nostru? Da, citeam stirile de pe site-urile internationale. Nu stiam inca de la inceputul concursului de unde va inspirati dar cu ajutorul motoarelor de cautare am gasit site-urile de unde traduceati stirile ce urmau sa apara. M-am imprietenit cu cativa useri care participau la acest concurs si le multumesc pentru informatiile si site-urile recomandate.

Care considerati ca este importanta punctelor acordate in cadrul stirilor?

Importanta este foarte mare, drept dovada ca in ultima etapa primul loc a fost ocupat alternativ de mine si userul Dacia Logan Team prin acordarea punctelor postate pentru stirile aparute.

Cand erau doua saptamani intre curse, stirile aveau o importanta mai mare?

Cu siguranta cand erau doua saptamani pauza intre curse stirile aveam o si mai mare importanta, dar mai ales testele efectuate de echipe pe anumite circuite au facut multe schimbari in clasament pentru ca nu intotdeauna stiai cine testeaza, mai ales in prima zi, si atunci totul era o loterie.

Pe parcursul sezonului au fost multe discutii in contradictoriu legate de punctarea stirilor. Cum ati cataloga modul de acordare a punctelor in cadrul stirilor?

In proportie de 99% stirile au fost punctate corect. Au existat momente in care parerea mea diferea de a redactorului (de fiecare data am si scris acest lucru) dar nu cred ca acest lucru a influentat in mod major concursul. Nu eu aveam dreptate mereu cand nu eram de acord cu cel ce redactase acea stire.

Ce ati schimba in modul de acordare a punctelor pentru stiri?

Dupa cum am spus mai sus acordarea punctelor pentru stiri mi se pare corecta. Nu imi place cand se puncteaza sentimente sau resentimente ale unor piloti sau manageri fata de alti piloti sau manageri. As evita publicarea acestor stiri sau le-as publica fara a puncta acest lucru.

Ce schimbare de regulament ati face pentru editia 2009 a F1 Champ?

Cotele unor pariuri sa fie mai mici, adica nici un pariu sa nu depasesca cota 5. Cand sunt cursele de noapte sau cele de dimineata devreme sa se poata face schimbari intre evenimentele oficiale dintr-o zi pentru ca altfel acea zi este de fapt o loterie.

Sunteti nerabdator sa mergeti la Istanbul? Veti vedea pentru prima oara live o cursa de Formula 1.

Da, astept cu mare placere sa merg la Istanbul. Dupa cum am spus mai sus este un vis de a vedea live o cursa de Formula 1, deci nu am mai vazut niciodata live o astfel de cursa.

Cine va va insoti la Istanbul?

Cred ca sotia mea va fi cu mine daca sanatatea ii va permite, daca nu, am doi copii si cu siguranta vor sa mearga sa vada o astfel de cursa pentru ca si lor le place Formula 1.

De cand urmariti Formula 1 si care este pilotul dvs. preferat?

Urmaresc Formula 1 de 15 ani si pilotul meu favorit este Michael Schumacher.

Ce alte competitii sportive va plac?

Sunt un mare fan al competitiilor sportive. Urmaresc aproape toate sporturile. Imi plac toate sporturile de iarna si spun de ele pentru ca acum este vremea lor dar si fotbalul (mai putin cel intern), tenisul, handbalul, baschetul, inotul etc. In general acasa televizorul meu sta pe un canal de sport.

Daca doriti sa adaugati ceva in plus, acum este momentul.

Va multumesc pentru ideea buna de a organiza un asemenea concurs si astept cu interes anul urmator de F1 Champ. Ma bucur ca v-am cunoscut si imi place echipa voastra tanara si entuziasta. Va doresc succes in toata activitatea voastra.

  • ally_great, miercuri, 26.11.2008 12:39
    @Cristi

    e important ca ai ajuns sa iti implinesti visul, si , mai ales ca ai avut puterea, rabdarea si nervii necesari pentru a lupta pentru asta. Si pt ca am avut sansa sa asist live la o cursa de F1 (MP al Ungariei , editiile 97 si 98) iti pot spune ca nimic nu se compara cu acele zgomote infernale si cu toata "nebunia" multitudinii de fani de pe circuit. Iti doresc calatorie placuta si na, poate trimiti si tu o vedere :D (asta a fost in loc de incheiere) P.S. : abia astept sa ne duelam in F1 Champ 2009 :P

  • crismar56, miercuri, 26.11.2008 12:53
    @ally_great

    Multumesc! Astept sa ajung acolo si am sa iti trimit un MMS de la fata locului ca sa vina mai repede,vederea poate nu ajunge. Astept sa ne duelam anul viitor in F1 Champ 2009. Stiu ca esti un user puternic si de aceea am sa ma antrenez toata iarna:)) Cred ca vor fi clipe frumoase pe care nu le voi uita niciodata.

  • In_Grid, miercuri, 26.11.2008 12:55
    Felicitari!!!!

    Intr-adevar este o experienta placuta sa vezi o cursa live....eu anul acesta am fost la Hungaroring si am depasit toate greutatile (caldura + drumul lung) pentru a vedea o cursa live....de aceea la anul ma duc in Belgia :P la Spa....numai ca nu am cu cine sa merg :( asa ca daca sunt doritori sa ma anunte :D

  • radcargt08, miercuri, 26.11.2008 14:03
    @ Cristi

    Felicitari si sper sa te bucuri ..imi pare bine ca ne-am cunoscut si la fel ca ALY astept sa ne duelam in sezonul viitor..

  • scuderia, miercuri, 26.11.2008 14:41
    @crismar56

    felicitari...apropo..forza crismar56:))...tine cu schumi...the best....noroc in contunuare

  • NeoGalaxy, joi, 27.11.2008 08:36
    In_Grid

    Mergi cu masina sau cu avionul? Eu ma duc in Ungaria si in Turcia anul asta cu masina si daca mai sunt doritori sigur rezolvam problema!

  • In_Grid, joi, 27.11.2008 09:16
    @NeoGalaxy

    Ideea e ca eu am fost deja in Ungaria si as vrea sa descopar si alte circuite :P...poi eu cu masina am fost (stau la 60 de km de granita cu Ungaria) :D vedem noi cum rezolvam ;) Oricum Hungaroring-ul e exceptional si nu m-ar deranja sa-l revad.