Ecclestone a pierdut drepturile exclusive pentru abrevierea "F1"

Publicat joi, 17.02.2011 12:23 de Daniel Popescu

Uniunea Europeană a decis că Formula One Group nu deţine drepturi de exclusivitate pentru utilizarea abrevierii "F1".

Curtea Generală de Justiţie a Uniuniii Europene a respins în această săptămână un apel făcut de Formula One Group în cadrul unui proces pierdut în 2007 cu compania OHIM pe tema drepturilor excluse de utilizare a abrevierii "F1".

În urma acestei decizii, Formula One Group a pierdut drepturile exclusive de utilizare a abrevierii "F1" şi "F1 Live", justiţia europeană considerând că nu există şanse de apariţie a unor confuzii de termeni.

"Formula One Licensing (n.r - subsidiară a Formula One Group) nu poate preveni înregistrarea unei mărci europene care să conţină cuvintele "F1 LIVE". Nu există nicio probabilitate de confuzie între marca pentru care s-a făcut aplicaţia şi mărcile înregistrate de Formula One Licensing, având în vedere nivelul scăzut de similaritate între cele două marci şi caracterul descriptiv pe care publicul îl atribuie abrevierii "F1"", precizează Curtea Generală de Justiţie din Luxemburg.

Procesul dintre Formula One Group şi compania OHIM datează din 2004, un prim verdict fiind dat în 2007. OHIM şi-a susţinut cazul ulterior afirmând că publicul recunoaşte Formula 1 ca pe un sport, nu ca pe un brand care are nevoie de marca înregistrată.

Via | Reuters