Ecclestone: "Eu decid calendarul Formulei 1, nu echipele!"

Publicat marţi, 02.08.2011 12:21 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a avut o reacţie virulentă când a aflat că echipele încearcă să modifice calendarul propus de el pentru sezonul 2012.

Bernie Ecclestone a dezvăluit recent schimbările pe care intenţionează să le aducă în calendarul pentru sezonul 2012 al Formulei 1, însă echipele au ridicat obiecţii în special pentru ultima parte a anului.

Mai mulţi şefi de echipa şi-au exprimat nemulţumirea că ultimele şapte curse ar urma să aibă loc într-un interval de numai 10 săptămâni, însă Ecclestone a sugerat că nu intenţionează să facă nicio schimbare întrucât team-urile nu au nicio influenţa asupra calendarului.

"Nu echipele sunt cele care fac calendarul, ci eu. Ele nu pot veni acum la mine cu propuneri, pentru că este decizia mea. Dacă există cineva care va face ceva, acel cineva sunt eu", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru agenţia germană de presă SID.

De altfel, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren şi preşedintele FOTA, a admis că echipele nu au nicio influenţă asupra calendarului şi că pot să facă în cel mai bun caz simple propuneri.

Schimbările propuse de Ecclestone pentru calendarul sezonului 2012 includ renunţarea la etapă din Turcia şi programarea a trei perechi de curse în finalul sezonului într-un interval scurt de timp şi o sesiune de teste înainte de prima etapă europeană de la Barcelona.

Via | GMM

  • pety73, sâmbătă, 29.10.2011 21:41
    absurd!!!

    Daca F1 a ajuns sa depinda de o singura mumie....atunci acesta nu mai este sport ci o industrie in care se spala sume enorme de bani.

  • Sagi, duminică, 27.11.2011 03:53
    RpbERlBRKenjgT

    Just what the dtoocr ordered, thankity you!