Ecclestone refuză să schimbe calendarul pentru 2012

Publicat miercuri, 28.09.2011 17:54 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone insistă că echipele nu au niciun cuvânt de spus în privinţa calendarului competiţional. "Dacă nu le convine, să meargă la poliţie!"

Echipele din Formula 1 sunt nemulţumite de structura calendarului pentru sezonul 2012 al Formulei 1 şi încearcă să-l convingă pe Bernie Ecclestone să le accepte solicitările.

Dacă până acum pretenţiile echipelor se refereau doar la inversarea anumitor curse din motive logistice, presa internaţională speculează că între echipe şi Ecclestone există inclusiv o clauză de contract care ar permite renegocierea drepturilor comerciale dacă există prea puţine curse europene şi un număr de peste 17 etape.

"Vrem să sugerăm câteva idei şi, mai presus de toate, intenţionăm să cerem o reconsiderare a logisticii", a precizat Eric Boullier, şeful Renault, fără să intre în alte amănunte. 

Situaţia a fost discutată inclusiv cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore, însă Ecclestone rămâne pe poziţii. "Echipele nu fac calendarul, eu îl fac. Nu pot veni acum cu propunerile lor. Este numai decizia mea, aşa că dacă cineva va face schimbări, acela sunt eu. Dacă cineva este nemulţumit se poate duce la poliţie. Problemă reală ar fi dacă nu ar fi curse deloc, nu-i aşa?", se întreabă britanicul.

Via | GMM

  • xyz, miercuri, 28.09.2011 18:12

    Mosu Ecclestone e o masina de facut bani.