Ecclestone vrea schimbarea sistemului de punctare

Publicat vineri, 16.01.2009 11:28 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone sustine in continuare propunerea ca pilotul cu cele mai multe victorii sa devina campion mondial, dar este dispus sa renunte la sistemul cu medalii.

Ecclestone a insistat pentru introducerea sistemului de medalii, considerand ca aceasta este cea mai buna solutie pentru ca pilotul cu cele mai multe victorii sa obtina titlul mondial.

Propunerea sa s-a lovit insa de refuzul raspicat al lui Max Mosley, presedintele FIA, si de ezitarile sefilor de echipa din F1. In acest context, boss-ul F1 pare dispus sa renunte la aceasta propunere, insa ramane consecvent ideii principale pe care a formulat-o.

"Uitati cuvantul medalii. Cred ca pilotul cu cele mai multe victorii trebuie sa castige campionatul", a declarat Ecclestone. "Nu cred ca pilotul care termina pe locul 2 si castiga multe puncte ar trebui sa fie campion, asta e tot. Sper ca ideea ca invingatorul sa devina campion sa ii determine pe piloti sa concureze pentru a castiga. Anul acesta mult piloti au stat pe locul 2 si nu au incercat sa castige pentru ca este vorba de numai doua puncte. Nu merita riscul".

Oficialul britanic considera ca echipele sunt cele care pot schimba actualul sistem de punctare. "Depinde de echipe sa forteze o schimbare. Toate echipele fac parte din campionat si este vorba despre o schimbare de regulament, asa ca ele trebuie sa fie de acord. Sper sa fie suficient de intelegatoare pentru a fi de acord", a mai precizat Ecclestone.

Lewis Hamilton a devenit campion in 2008 dupa ce a obtinut 5 victorii, desi rivalul sau Felipe Massa a trecut primul linia de sosire in 6 randuri.

  • VJohann, duminică, 18.01.2009 16:23
    MULTE VA MAI TREC PRIN CAPUL ALA

    OARE CUM ERA PE TIMPUL LUI SENNA, PROST, MANSELL NU SE POATE